Donderdag 06 juli 2017

Johnny Moped

tickets

Voorverkoop vanaf 10 april


Kleine zaal, aanvang docu (1 uur en 17 min) 19.15 uur

Aanvang concert 21.00 uur

Zaal open 19.00 uur

Entree 10,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Zitplaatsen tijdens het eerste programmadeel (documentaire)

In het midden van de jaren zeventig werd in de spelonken van Zuid Londen de punkrockband Johnny Moped opgericht. Op de waslijst van ex-bandleden staan onder andere Chrissie Hynde (The Pretenders) en Captain Sensible (The Damned). Ze werden al snel bestempeld als punkpioniers en speelden als een van de eersten in de legendarische Roxy Club.

Documentaire: Basically, Johnny Moped
Dit is het verhaal van Johnny Moped, echte naam Paul Halford; een van vreemdste, maar ook de meest talentvolle persoonlijkheden die de ontluikende Londense punkscene van eind jaren zeventig rijk was. Niemand kon ontkennen dat deze jongeman op het punt stond een megaster te worden en ‘beter was dan the Clash en the Pistols samen’.

Johnny trouwde vroeg met zijn twintig jaar oudere liefde Brenda, wier moeder het rocksterrendom van haar schoonzoon maar niets vond. Een understatement. Onder haar druk distantieerde Moped zich van de band. Hij kwam niet meer opdagen bij repetities en werd voor shows letterlijk ontvoerd door zijn bandleden. Het betekende het einde van Johnny Moped als band.