Links
Zaterdag 20 september 2014

Jacqueline Govaert - Uitverkocht

Voorprogramma: Stef Classens

Voorverkoop vanaf 29 maart


HOOFDPROGRAMMA 20.30 UUR

VOORPROGRAMMA 19.30 UUR

ZAAL OPEN 19.00 UUR

ENTREE 16,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Op zaterdag 20 september komt Jacqueline Govaert naar de Grote Zaal van Paradiso, ter ere van haar tweede studioalbum ‘Songs to Soothe’. De zangeres, ook wel bekend van haar vorige band Krezip, zag de plaat deze week op de hoogste positie binnen komen in de Album Top 100.

De afscheidstournee van Krezip, die in de zomer van 2009 uitmondde in twee uitverkochte Heineken Music Halls, was nauwelijks achter de rug of de eerste soloplaat van frontvrouw Jacqueline Govaert, ‘Good Life’, was al in aantocht. “Ik ging gewoon door”, zegt ze daarover. “Puur op adrenaline. En daarna had ik een gevoel van: en nu?” Een periode van rust en bezinning volgt.

Op zolder, in haar eigen muziekkamer met alleen een piano, werkt ze maandenlang consciëntieus aan nieuwe nummers. Terug naar de basis, naar de bron. “Ik was helemaal vrij en vroeg me af: wie ben ik écht als ik alleen muziek maak? In mijn muziekkamer benutte ik elk vrij uur, werkte op mijn piano aan nieuw materiaal, zonder strakke agenda of harde deadline.” Gaandeweg kreeg ze voor ogen wat voor album het moest worden. Het resultaat: elf pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden.

In de zomer van 2013 vertrok Jacqueline voor zeven weken naar Los Angeles om de plaat op te nemen bij Mitchell Froom. Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House en Sheryl Crow, en liet Jacqueline opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton. Het album ‘Songs To Soothe’ kwam op 21 maart 2014 uit en behaalde meteen de #1 positie in de Album Top 100.