Dinsdag 04 juli 2017

Grandaddy - locatie: Paradiso Noord (De Tuin)

tickets

Voorverkoop vanaf 12 april


Hoofdprogramma 20.30 uur

Voorprogramma 19.30 uur

Tuin open 19.00 uur

Entree 22,50 incl. daglidmaatschap


Locatie: Paradiso Noord (De Tuin), Tolhuisweg 3, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Een van de meest interessante Amerikaanse indiebands van eind jaren ’90 en begin jaren ’00 is terug. Grandaddy brak in 1997 door met debuutalbum ‘Under the Western Freeway’ met de singles ‘Summer Here Kids’ en ‘A.M. 180’ en scoorde nog veel meer lof met opvolger ‘The Sophtware Slump’. De band - onder leiding van songwriter, gitarist, toetsenist en skateboardende antiheld Jason Lytle - staat bekend om hun liedjes met pakkende analoge syntheziserloopjes en fuzzy gitaarsound met tongue-in-cheek teksten over schijnbaar contrasterende onderwerpen als natuur en technologie, thuis en science fiction.

In 2003 en 2006 volgden de albums ‘Sumday’ en ‘Just Like the Fambly Cat’, tevens het voorlopige einde van de band. In 2012 liet Grandaddy weer van zich horen met enkele reünieoptredens. Na een tijdje op solopad te zijn geweest en het produceren van Band of Horses’ nieuwe album heeft Jason Lytle zijn bandmaten weer opgetrommeld voor album 'Last Place', welke in maart verscheen. Louter positieve recensies van pers en fans bevestigen dat Granaddy de spirit heeft om nog jaren vooruit te kunnen.