Donderdag 23 maart 2017

Flying Horseman - locatie: De Brakke Grond - Uitverkocht

Voorverkoop vanaf 9 december


Aanvang 20.30 uur

Zaal open 20.00 uur

Entree 12,50 incl. daglidmaatschap


Paradiso & De Brakke Grond presenteren: Flying Horseman. Locatie: De Brakke Grond. Adres: Nes 45, Amsterdam. Concert met zitplaatsen.

Flying Horseman - de groep rond zanger, gitarist en songschrijver Bert Dockx - is met haar blend van atmosferische blues, geestverruimende soundscapes en ratelende rock uitgegroeid tot een van de majors in het Vlaamse muzieklandschap en heeft met laatste plaat ‘Night Is Long’ hun koppositie verstevigd. In 2017 verlaten ze het eerder betreden en succesvol gebleken pad: het zestal brengt ‘deSingel Residence’, een veelgelaagd muziekstuk met een uitgekiende belichting, waarin nummers elk moment kunnen muteren tot kosmische instrumentals en waarin maatschappelijk engagement, woede, verontwaardiging en revolutionaire geestdrift hand in hand gaan met existentiële besognes en de intiemste verlangens.

Samenwerking Paradiso & De Brakke Grond
Deze show wordt gepresenteerd door Paradiso Amsterdam en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Het concert geeft meteen het startschot voor wat een inhoudelijk spannende en Vlaams getinte samenwerking wordt tussen beide zalen. Paradiso heeft als een van ‘s lands grootste poppodia goed in de gaten wat beneden de grens muzikaal bruist en rommelt en serveert regelmatig Vlaamse rijzende sterren: denk Flying Horseman, Oscar & The Wolf, Bazart, Coely en STUFF. Waar het qua context klopt, slaat de Brakke Grond vanaf 2017 graag de handen ineen met Paradiso om de uitwisseling van dergelijk talent tussen België en Nederland nog verder te stimuleren. Het Vlaamse Cultuurhuis verbindt zich inhoudelijk, als grootste fan en promoter van al dat gebruis in de Vlaamse muzieksector, graag op regelmatige basis als partner aan Paradiso, met de prachtige Rode Zaal als gelegenheidsdecor.

Dit concert is uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten voor het concert in LUX, Nijmegen.