Links
Zondag 25 juni 2017

FEM Talks / Spreekwedstrijd voor vrouwen

tickets

Voorverkoop vanaf 5 mei


Aanvang 11.00 uur

Zaal open 10.30 uur

Entree 5,- incl. daglidmaatschap


Met als thema: ‘Wat bezielt je’. Programma met zitplaatsen.
500 jaar Reformatie is een feest waard. Zeker voor de emancipatie van vrouwen.
Vrouwen hebben immers een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Malala Yousafzai (Nobelprijswinnaar), Mpho Tutu (predikante en dochter van bisschop Tutu), Hildegard von Bingen (mysticus), Etty Hillesum (Auschwitz’ slachtoffer), Anne Zernike (eerste vrouwelijke predikante) en nog vele anderen.
Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. Toen en Nu. Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze spreekwedstrijd om vrouwen meer stem te geven.
We hebben vrouwen uitgenodigd om hun verhaal  te houden over wat hen bezielt.  De jury kiest uit de inzendingen een viertal finalisten.
Deze vrouwen treden op in Paradiso. Naast de jury kan het publiek een keuze maken voor de beste FEM Talk. De jury bestaat  onder andere uit de winnares uit 2014, Lisette Thooft, en Janneke Stegeman, theologe van het jaar.
Zangeres Shirma Rouse, bekend van The Voice en de DWDD, zingt enkele liederen.
De winnares wint "een Hemelse Reis" naar Rome.
Het programma wordt georganiseerd door de Vereniging Vrijzinnigen Nederland. Deelnemers kunnen contact opnemen met bureau@vrijzinnigen.nl.