Maandag 04 september 2017

Daniel Romano

Voorprogramma: Langhorne Slim

tickets

Voorverkoop vanaf 9 maart


Hoofdprogramma 20.30 uur

Voorprogramma 19.30 uur

Zaal open 19.00 uur

Entree 17,50 excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


De eerste paar platen van de jonge Canadese countryzanger Daniel Romano zijn in ons land goeddeels onopgemerkt gebleven, maar zijn derde album ‘Come Cry With Me’ (2013) kreeg gelukkig de publiciteit die het verdient. Al was het alleen maar vanwege de hoes, waarop Romano afgebeeld staat als rasechte jaren zeventig countryster, inclusief snor en bruin pak. Maar denk nu niet dat Romano een cowboy in hart en nieren is. Hij scheert net zo makkelijk zijn baard en haar eraf, trekt een leren jas aan en gooit wat psychedelica bij zijn doorgaans bloedserieuze country-met-snik die zich kan meten met het werk van Gram Parsons, Willie Nelson, Waylon Jennings en Merle Haggard. Later dit jaar verschijnt alweer het zesde album van Romano. Daarvan staat alleen nog deze teaser online.

Voorprogramma: Langhorne Slim
Langhorne Slim is het pseudoniem van Sean Scolnick, een singer-songwriter uit Pennsylvania. Hij wisselt subtiele folk maar wat graag af met schurende Americana. De rasmuzikant is al sinds 1999 actief en deelde het podium met grote bands als The Avett Brothers, The Violent Femmes en Drive-By Truckers. Allemaal artiesten die zijn eigen materiaal hebben beïnvloed. Samen met zijn band The Law bracht Langhorne Slim al zes studioalbums uit, waarvan 'The Spirit Moves' het laatste wapenfeit is.

Sugar Mountain Presents
Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.