Donderdag 21 september 2017

Clap Your Hands Say Yeah, Portugal. The Man, Coco Hames, Theme Park, Close Talker e.a. @ Indiestadt

tickets

Voorverkoop vanaf 31 maart


Aanvang 18.30 uur

Zaal open 18.00 uur

Entree 17,50 excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen op dinsdag 20 en woensdag 21 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. De tweede editie van Indiestadt wordt voorgezeten door The Black Angels op woensdag 20 september en Clap Your Hands Say Yeah op donderdag 21 september. Meer namen worden in de aanloop naar september bekend gemaakt.

Clap Your Hands Say Yeah is het indierock-project van Alec Ounsworth. De Amerikaan vormde een band met mensen waar hij mee had gestudeerd en in 2005 brachten ze zelf hun eerste cd uit en verspreidden
deze via internet. Het ging ineens hard toen David Bowie en David Byrne bij hun concerten waren gespot. De band bracht onlangs het vijfde studioalbum uit, 'The Tourist'. Met een combinatie van synths, harmonica’s, akoestische gitaren en allerlei studio-effecten heeft Clap Your Hands Say Yeah opnieuw een sound gecreëerd die soms vergeleken wordt met Talking Heads en Arcade Fire, maar eigenlijk veel te eigen is om in een hokje geplaatst te worden.

De jonge Britse band Theme Park wordt vaak vergeleken met Talking Heads, tevens hun grootste inspiratiebron. Daarnaast zijn Vampire Weekend, Bombay Bicycle Club en Bloc Party bekende referenties, vanwege de optimistische teksten van Theme Park, de catchy baslijnen en het upbeat tempo. Maar dan dat allemaal met een flinke vleug disco. Album ‘Is This How It Starts?’ verschijnt in mei.

Als zangeres en gitarist van The Ettes was Lindsay ‘Coco’ Hames een poos geleden al te zien met The Ettes. Ook tourde ze mee met The New Pornographers, maar haar ei kan ze pas echt kwijt met de band die haar eigen naam draagt. De band heeft een goed gepolijste indie-Americana-sound met teksten over gevonden en verloren liefde, en in duigen gevallen dromen. Coco Hames’ titelloze debuut kwam begin 2017 uit.

De drie leden van indierockband Close Talker groeide samen op op de Canadese prairies, en zijn al sinds jongs af aan vrienden. De band werd in 2012 opgericht en brengt met grote regelmaat nieuwe muziek uit. Telkens weer perfectioneert het trio hun geluid, welke met zware drums, bijzondere gitaargeluiden en opvallende zang al onmiskenbaar is. ‘Lens’ is de nieuwste creatie en volgens de band zelf authentieker dan ooit te voren.