Donderdag 18 mei 2017

Ásgeir - Uitverkocht

Voorprogramma: Axel Flóvent + Tusks

Voorverkoop vanaf 10 februari


Ásgeir 20.45 uur

Axel Flovent 20.00 uur

Tusks 19.30 uur

Zaal open 19.00 uur

Entree 22,50 excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Dit concert is uitverkocht. Er is een extra concert van Ásgeir op donderdag 10 augustus in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Ásgeir Trausti Einarsson, kortweg Ásgeir, is weer terug met een nieuw album dat in mei uitkomt: 'Afterglow'. De IJslandse zanger vergaarde enorm succes met zijn debuutalbum 'In The Silence' in 2014, welke een Engelse vertaling is van het twee jaar eerder in zijn thuisland verschenen 'Dýrð í dauðaþögn'. In de folksongs op het nieuw album zijn de tegenstellingen tussen ijzige electronica en Ásgeir's warme stem gebleven. Nieuw zijn de invloeden van soul, r&b en zelfs gospel van over de hele wereld. De plaat is bovendien een familiealbum geworden: vader Einar Georg Einarsson, die in eigen land een bekende dichter is, schreef de teksten van nummers 'Afterglow’ en 'New Day’, broer en gitarist Steini doet ook een duit in het zakje en schreef de tekst voor single 'Unbound’.

Ásgeir neemt zijn mede-IJslander Axel Flóvent mee als voorprogramma! De jonge singer-songwriter uit een klein vissersplaatsje in IJsland schreef al een tijdje muziek maar brak recent door met de EP 'Forest Fires' die al meer dan 100.000 keer is afgespeeld op Spotify. Vergelijkingen met artiesten als Fleet Foxes, Bon Iver en (daar heb je hem) Ásgeir komen langs en er wordt een grote toekomst voor Axel Flóvent voorspeld. Zijn sympathieke, melancholieke liedjes verdienen het. Pas geleden kwam single 'Silently' uit.