Zondag 01 oktober 2017

7 Layers Festival - diverse locaties

tickets

Voorverkoop vanaf 16 september


Aanvang 17.00 uur

Zaal open 16.00 uur

Entree 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Passepartout 30/9 en 1/10 55,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Dit festival vindt plaats in alle zalen van Paradiso (Weteringschans 6-8), en diverse andere locaties.

Deels met zitplaatsen. Maximaal 4 kaarten per persoon.

Om een weekendticket te bestellen klik hier

Voor informatie over 7 Layers Festival-zaterdag, zie deze pagina

Bevestigd voor de 7 Layers Festival-zondag zijn:

Adna is een mysterieuze muzikant uit Zweden. Haar nummers zijn moeilijk te omschrijven: zowel bombastisch als subtiel, melancholisch en breekbaar. Die contrasten volgen elkaar met uiterste precisie op in de nummers van de zangeres die tegenwoordig in Berlijn woont. Haar elektronische nummers doen denken aan Florence + The Machine of Austra. 'Run, Lucifer’ uit 2015 is het tweede album dat Adna uitbracht, en bracht haar naar podia door heel Europa. Dit jaar komt ‘Closure’ uit, een plaat die nóg persoonlijker is dan vorig werk, en een nog dieper inkijkje in Adna’s magische en donkere brein geeft.

De singer-songwriter Alice Phoebe Lou is nog maar begin twintig, maar is al de halve wereld overgereisd. Ze groeide op in Zuid-Afrika en kwam via Parijs en Amsterdam in Berlijn terecht. Daar ging Alice muziek maken en besloot ze met haar eerste EP 'Momentum' wederom de wereld rond te trekken. Ze speelde haar folkliedjes op straat, in barretjes en kleine zaaltjes van Palestina tot New York. In 2016 kwam het door haarzelf gefinancierde debuutalbum 'Orbit' uit, met daarop negen door jazz beïnvloedde nummers waarop de sopraan-stem van Alice Phoebe Lou mooi naar voren komt.

Blanco White is het uit de hand gelopen soloproject van Josh Edwards. Josh heeft gitaar gestudeerd in Spanje en later ook nog eens charango gestudeerd in Bolivia. Zijn doel is om elementen van muziek uit Andalusië en Latijns-Amerika elkaar wederzijds te laten beïnvloeden en daar elementen van zijn thuisomgeving doorheen te mengen. Zijn nieuwe EP ‘Colder Heavens’  komt binnenkort uit en daar heeft producer Ian Grimble (Bear’s Den, Matt Corby, Daughter) aan meegewerkt.

Ciaran Lavery is een Ierse singer-songwriter. Zijn tedere, akoestische folkliedjes worden gekenmerkt door zijn hese stem en de oprechte gevoelens die hij erin verwerkt. Zijn eerdere albums ‘Not Nearly Dark’ en ‘Let Bad In’ kregen naast lovende kritieken ook nominaties en prijzen, zoals de Northern Iland Music Prize. Maar daar bleef het niet bij; hij trad op bij Glastonbury, mocht openen voor o.a. The Staves en James Vincent McMorrow en speelde hij zelfs op Willie Nelsons barbecue in Texas. Dit jaar komt zijn derde studioalbum uit en is hij klaar voor zijn grootste tour ooit.

Australiër Dean Lewis is een new kid on the block. Zijn eerste uitgebrachte nummer ‘Waves’ verscheen eind 2016 en maakte direct indruk. Op YouTube zijn een aantal met hem opgenomen sessies terug te vinden die een goed beeld geven van wat voor moois ons nog te wachten staat.

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

George Ogilvie begon al op zijn 18e met liedjes schrijven en gebruikte YouTube om zijn muziek te verspreiden. Inmiddels is hij 23 en heeft hij een flinke online fanbase opgebouwd, omdat men geraakt werd door zijn talent voor teksten schrijven in combinatie met zijn natuurlijke stemgeluid en de oprechte liedjes die daaruit voortvloeien. De thema’s van zijn nummers bestaan uit opgroeien, vriendschap en nostalgie.

Singer-songwriter Jordan Mackampa is geboren in Kinshasa, opgegroeid in Londen en vervolgens gaan wonen in Coventry. De ervaringen die hij op al deze verschillende woonplaatsen heeft opgedaan, verwerkt hij in zijn muziek. Zijn EP ‘Physics’ kreeg lovende kritieken vanwege de uitstekende combinatie van jazz-invloeden, folk melodieën en gospelharmonieën, maar ook vanwege zijn poëtische lyrics waarmee hij in onderwerpen als liefde, verlangen en verlies duikt.

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Het debuutalbum ‘Sorrento’ staat vol met opgewekte folkpop en reist de hele wereld over om muziek te laten horen. Dat album krijgt begin 2017 een opvolger en daarmee zullen ze vast hun twee optredens op 7 Layers Festival 2016 overtreffen.

Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Pas op zijn 21e kon hij zijn eerste gitaar veroorloven en na drie maanden waren de eerste nummers klaar onder artiestennaam L.A. Salami. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Zangeres Lisa Hannigan begon haar muziekcarrière in een bijrol. Ze maakte jaren deel uit van de band van Damien Rice en haar fluwelen stem viel vooral op in het ontroerend mooie liedje 9 Crimes. In 2007 besloot Hannigan solo verder te gaan, wat resulteerde in het album Sea Sew en een flinke reeks nominaties, waaronder zelfs de Mercury Prize in 2009. In 2011 volgde Passenger en pas dit jaar verscheen haar derde album At Swim. Ze staan vol met aanstekelijke, kleine popliedjes waarbij prachtig gitaargetokkel en verrassende zanglijnen elkaar versterken. Na een optreden in de grote zaal van Paradiso, keert ze terug naar Amsterdam voor het 7 Layers festival.

De Engels-Australische singer-songwriter Lisa Mitchell maakt kleine, schattige folkliedjes. Zo is daar het lied ‘Wah Ha’ dat bestaat uit subtiel, licht gitaargetokkel en de vriendelijke fluisterstem van Mitchell – aanstekelijk, kalm en perfect voor een rustige zomerdag.

De jonge singer-songwriter Lucy Rose is een zangeres die zeer charmante folkpop maakt met een goed gevoel voor humor. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club maar bracht in 2015 haar tweede solo-album 'Work it out' uit.

De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de 'BBC Sound of 2014' lijst. In 2016 bracht Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt. Dotan nodigde Luke al uit voor de eerste editie van 7 Layers Festival en was daar zo van onder de indruk dat hij besloot hem terug te vragen.

Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen Saint Sister. Met Keltische harp en dromerige synths maken ze naar eigen zeggen ‘atmosfolk’. Op de streamingdiensten halen ze al meer dan een miljoen plays met ‘Madrid’, meteen het hardste nummer uit hun repertoire. Want de rest van de nummers van de Ierse dames is zeer minimaal gebracht.

SYML betekent ‘simpel’ in het Welsh en is tevens de creatie van Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona. Fennell combineert piano, minimale syntheziser en engelachtige zang.
Aan de line-up worden de komende maanden nog veel meer artiesten toegevoegd.

Tamino is een zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen die aan het conservatorium in Amsterdam studeert. Hij komt niet zomaar aan zijn voorliefde voor muziek en shows: vanaf jonge leeftijd heeft zijn moeder hem kennis laten maken met opera en theater. Zijn grootvader is in de Arabische wereld een zeer bekende zanger en acteur. Deze invloeden hoor je allemaal terug in Tamino’s liedjes, zijn muziek met beeldende composities en elementen van Arabische muziek.

Aan de line-up worden de komende maanden nog veel meer artiesten toegevoegd.