Zaterdag 30 september 2017

7 Layers Festival - diverse locaties

tickets

Voorverkoop vanaf 16 september


Aanvang 17.00 uur

Zaal open 16.00 uur

Entree 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Passepartout 30/9 en 1/10 55,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Dit festival vindt plaats in alle zalen van Paradiso (Weteringschans 6-8), en diverse andere locaties. Deels met zitplaatsen. Maximaal 4 kaarten per persoon.

Om een weekendticket te bestellen klik hier.

Voor informatie over de 7 Layers Festival-zondag, zie deze pagina.

Bevestigd voor de 7 Layers Festival-zaterdag zijn:

Allman Brown is een singer-songwriter uit Londen. Hij is sterk beïnvloed door muziek van Bon Iver, James Vincent McMorrow en Sufjan Stevens. Sinds zijn EP ‘Sons And Daughters’, welke in 2013 uitkwam, heeft hij al meer dan 3,5 miljoen streams op Spotify op zijn naam staan. Onlangs heeft hij zijn debuutalbum ‘1000 Years’ uitgebracht, welke vol staat met prachtige, ingetogen liedjes.

Na een optreden in de grote zaal van Paradiso komt de Britse singer-songwriter Charlie Cunningham terug voor het 7 Layers festival. Dankzij een verblijf van twee jaar in Sevilla heeft Cunningham een mediterraan geluid ontwikkeld. Zijn tokkelende gitaarspel lijkt bijna op een vorm van percussie. Hij schrijft harstochtelijke liedjes en zingt met intieme fluisterstem. Zijn langverwachte debuutalbum komt begin volgend jaar uit. Tot die tijd moeten zijn fans het doen met zijn wereldwijd bejubelde EP 'Heights' die eerder dit jaar uitkwam. Voor de liefhebbers van Nick Mulvey, Jose Gonzalez, Ben Howard en Bon Iver.

Ugandees, maar geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, zo identificeert Daudi Matsiko zich. Zijn hese stem gebruikt hij om zijn subtiele gitaarfolk vorm te geven. Soms bevatten zijn nummers percussie en andere instrumenten, en doet het met vlagen denken aan artiesten als Nick Drake of José González.

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

De Britse Isaac Gracie maakt met zijn persoonlijke en maatschappijkritische teksten aangrijpende folkrockmuziek. De combinatie van zijn lange haren, roestige gitaar en emotionele vibrato in de stem zorgt voor een hoog risico op kippenvel.

Vorig jaar kwam zijn meest recente album ‘Javelin’ uit. Op dit album ontleedt Jordan Klassen zijn problemen, graaft oude gebeurtenissen uit zijn verleden op en omarmt aan het einden zijn demonen. Zijn moeder kreeg borstkanker en hij kreeg te maken met angstaanvallen en writer’s block. ‘Javelin’ is een goudeerlijk album en een voorbeeld voor wat voor obstakels er op je weg kunnen komen en voor Jordan een manier om hiermee om te gaan.

Op zijn 16e kreeg Lewis Watson een gitaar voor zijn verjaardag en twee jaar later, in 2010 begon hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij zijn nummers ten gehore bracht. Dit leverde hem veel online fans op en na een vijftal EP's kwam in 2014 zijn eerste album uit; 'The Morning'. In maart 2017 komt zijn tweede album uit, 'Midnight'.

‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid. Ze kreeg de Vondelkerk muisstil op 7 Layers Festival in 2016, en we kijken ernaar uit dat ze ons nog een keer betovert in 2017.

Máni Orrason is slechts 19 jaar, maar hij mag nu al in het rijtje genoemd worden met al het goeds dat IJsland de muziek al heeft gebracht. De uit Reykjavik afkomstige Orrason leeft en ademt muziek. Sinds hij 12 is, schrijft hij zijn eigen nummers, speelt meerdere instrumenten en op 16-jarige leeftijd bracht hij de single ‘Fed All My Days’ uit, welke meteen nummer 1 werd in IJsland. Hij trad eerder al op met zijn band bij Eurosonic en Nordic Delight Festival, maar nu komt hij solo zijn warme, folky popsongs laten horen.

Rosie Carney is een 19-jarige singer-songwriter uit de UK. Ze haalt de inspiratie voor haar liedjes uit de mooie, uitgestrekte landschappen die haar omringen in haar huis in Ierland. Rosie begon op haar tiende al liedjes te componeren op de piano. Ze ziet muziek als haar uitlaatklep en uit graag haar gevoelens in zowel haar lyrics als in haar muziek wat resulteert in folkmuziek, waarmee ze rechtstreeks een weg baant naar je hart. Deze kwetsbaarheid doet haar veel volwassener laten klinken dan haar leeftijd je zou doen denken.

Sara Hartman bedacht zich ineens dat ze haar droom om muziek te maken wilde najagen en stapte op een vliegtuig naar Berlijn, terwijl ze nog nooit buiten New York was geweest. Eenmaal in Berlijn, ontmoette ze andere muzikanten en heeft ze liedjes over spoken, monsters en andere metaforen voor enge dingen in het leven. Haar muziek is een mix van elektronische aspecten en akoestische instrumenten. Popmuziek met inhoud.

Seafret bestaat uit het duo Jack Sedman en Harry Draper, beiden uit the UK. De twee ontmoetten elkaar bij een open mic avond in 2011 en het was meteen raak. Vijf jaar later brengen ze hun debuutalbum ‘Tell Me It’s Real’ uit, zijn ze naar Londen verhuisd en toeren ze door Europa. Ze maken heerlijke, dromerige folkpopsongs die gaan over de kust waar ze zijn opgegroeid. Met galmende klanken en perfect op elkaar afgestemde harmonieën sluit de muziek naadloos aan op de teksten en neemt Seafret je mee terug naar hun eigen wereld.

Siv Jakobsen maakt muziek die sterk doet denken aan artiesten als Laura Marling, Ane Brun en Angel Olsen. Mellow, breekbare liedjes, als een pagina uit een dagboek gebracht. Ze coverde Britney Spears’ ‘Toxic’ op een bijzondere manier, met strijkers. Dat nummer staat op haar eerste cd ‘The Lingering’ waar ook nog zes andere subtiele nummers opstaan.

Na drie jaar schrijven bracht Toby Johnson in 2015 op 18-jarige leeftijd zijn eerste muziek uit. In zijn thuisland leverde dat direct airplay op bij BBC. Johnson’s nummers leunen op akoestische gitaar en de warme stem van de Brit. In 2016 bracht hij EP ‘Shapes in Shadows’ uit.

Aan de line-up worden de komende maanden nog veel meer artiesten toegevoegd.