Zaterdag 30 september 2017

7 Layers Festival Weekendtickets - diverse locaties

tickets

Voorverkoop vanaf 16 september


Data Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Aanvang 17.00 uur

Zaal open 16.00 uur

Dagkaart 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Passepartout 30/9 en 1/10 55,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)


Dit festival vindt plaats in alle zalen van Paradiso (Weteringschans 6-8), en diverse andere locaties. Deels met zitplaatsen. Maximaal 4 kaarten per persoon.

Voor informatie over de 7 Layers Festival-zaterdag, zie deze pagina.
Voor informatie over de 7 Layers Festival-zondag, zie deze pagina.

De bevestigde namen tot nu toe voor 7 Layers Festival 2017 zijn:

Zaterdag 30 september:
Na een optreden in de grote zaal van Paradiso komt de Britse singer-songwriter Charlie Cunningham terug voor het 7 Layers festival. Dankzij een verblijf van twee jaar in Sevilla heeft Cunningham een mediterraan geluid ontwikkeld. Zijn tokkelende gitaarspel lijkt bijna op een vorm van percussie. Hij schrijft harstochtelijke liedjes en zingt met intieme fluisterstem. Zijn langverwachte debuutalbum komt begin volgend jaar uit. Tot die tijd moeten zijn fans het doen met zijn wereldwijd bejubelde EP 'Heights' die eerder dit jaar uitkwam. Voor de liefhebbers van Nick Mulvey, Jose Gonzalez, Ben Howard en Bon Iver.

De Britse Isaac Gracie maakt met zijn persoonlijke en maatschappijkritische teksten aangrijpende folkrockmuziek. De combinatie van zijn lange haren, roestige gitaar en emotionele vibrato in de stem zorgt voor een hoog risico op kippenvel.

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

Allman Brown is een singer-songwriter uit Londen. Hij is sterk beïnvloed door muziek van Bon Iver, James Vincent McMorrow en Sufjan Stevens. Sinds zijn EP ‘Sons And Daughters’, welke in 2013 uitkwam, heeft hij al meer dan 3,5 miljoen streams op Spotify op zijn naam staan. Onlangs heeft hij zijn debuutalbum ‘1000 Years’ uitgebracht, welke vol staat met prachtige, ingetogen liedjes.

Vorig jaar kwam zijn meest recente album ‘Javelin’ uit. Op dit album ontleedt Jordan Klassen zijn problemen, graaft oude gebeurtenissen uit zijn verleden op en omarmt aan het einden zijn demonen. Zijn moeder kreeg borstkanker en hij kreeg te maken met angstaanvallen en writer’s block. ‘Javelin’ is een goudeerlijk album en een voorbeeld voor wat voor obstakels er op je weg kunnen komen en voor Jordan een manier om hiermee om te gaan.

Op zijn 16e kreeg Lewis Watson een gitaar voor zijn verjaardag en twee jaar later, in 2010 begon hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij zijn nummers ten gehore bracht. Dit leverde hem veel online fans op en na een vijftal EP's kwam in 2014 zijn eerste album uit; 'The Morning'. In maart 2017 komt zijn tweede album uit, 'Midnight'.

‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid. Ze kreeg de Vondelkerk muisstil op 7 Layers Festival in 2016, en we kijken ernaar uit dat ze ons nog een keer betovert in 2017.

Ugandees, maar geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, zo identificeert Daudi Matsiko zich. Zijn hese stem gebruikt hij om zijn subtiele gitaarfolk vorm te geven. Soms bevatten zijn nummers percussie en andere instrumenten, en doet het met vlagen denken aan artiesten als Nick Drake of José González.

Máni Orrason is slechts 19 jaar, maar hij mag nu al in het rijtje genoemd worden met al het goeds dat IJsland de muziek al heeft gebracht. De uit Reykjavik afkomstige Orrason leeft en ademt muziek. Sinds hij 12 is, schrijft hij zijn eigen nummers, speelt meerdere instrumenten en op 16-jarige leeftijd bracht hij de single ‘Fed All My Days’ uit, welke meteen nummer 1 werd in IJsland. Hij trad eerder al op met zijn band bij Eurosonic en Nordic Delight Festival, maar nu komt hij solo zijn warme, folky popsongs laten horen.

Rosie Carney is een 19-jarige singer-songwriter uit de UK. Ze haalt de inspiratie voor haar liedjes uit de mooie, uitgestrekte landschappen die haar omringen in haar huis in Ierland. Rosie begon op haar tiende al liedjes te componeren op de piano. Ze ziet muziek als haar uitlaatklep en uit graag haar gevoelens in zowel haar lyrics als in haar muziek wat resulteert in folkmuziek, waarmee ze rechtstreeks een weg baant naar je hart. Deze kwetsbaarheid doet haar veel volwassener laten klinken dan haar leeftijd je zou doen denken.

Sara Hartman bedacht zich ineens dat ze haar droom om muziek te maken wilde najagen en stapte op een vliegtuig naar Berlijn, terwijl ze nog nooit buiten New York was geweest. Eenmaal in Berlijn, ontmoette ze andere muzikanten en heeft ze liedjes over spoken, monsters en andere metaforen voor enge dingen in het leven. Haar muziek is een mix van elektronische aspecten en akoestische instrumenten. Popmuziek met inhoud.

Seafret bestaat uit het duo Jack Sedman en Harry Draper, beiden uit the UK. De twee ontmoetten elkaar bij een open mic avond in 2011 en het was meteen raak. Vijf jaar later brengen ze hun debuutalbum ‘Tell Me It’s Real’ uit, zijn ze naar Londen verhuisd en toeren ze door Europa. Ze maken heerlijke, dromerige folkpopsongs die gaan over de kust waar ze zijn opgegroeid. Met galmende klanken en perfect op elkaar afgestemde harmonieën sluit de muziek naadloos aan op de teksten en neemt Seafret je mee terug naar hun eigen wereld.

Siv Jakobsen maakt muziek die sterk doet denken aan artiesten als Laura Marling, Ane Brun en Angel Olsen. Mellow, breekbare liedjes, als een pagina uit een dagboek gebracht. Ze coverde Britney Spears’ ‘Toxic’ op een bijzondere manier, met strijkers. Dat nummer staat op haar eerste cd ‘The Lingering’ waar ook nog zes andere subtiele nummers opstaan.

Na drie jaar schrijven bracht Toby Johnson in 2015 op 18-jarige leeftijd zijn eerste muziek uit. In zijn thuisland leverde dat direct airplay op bij BBC. Johnson’s nummers leunen op akoestische gitaar en de warme stem van de Brit. In 2016 bracht hij EP ‘Shapes in Shadows’ uit.


Zondag 1 oktober:
Adna is een mysterieuze muzikant uit Zweden. Haar nummers zijn moeilijk te omschrijven: zowel bombastisch als subtiel, melancholisch en breekbaar. Die contrasten volgen elkaar met uiterste precisie op in de nummers van de zangeres die tegenwoordig in Berlijn woont. Haar elektronische nummers doen denken aan Florence + The Machine of Austra. 'Run, Lucifer’ uit 2015 is het tweede album dat Adna uitbracht, en bracht haar naar podia door heel Europa. Dit jaar komt ‘Closure’ uit, een plaat die nóg persoonlijker is dan vorig werk, en een nog dieper inkijkje in Adna’s magische en donkere brein geeft.

De singer-songwriter Alice Phoebe Lou is nog maar begin twintig, maar is al de halve wereld overgereisd. Ze groeide op in Zuid-Afrika en kwam via Parijs en Amsterdam in Berlijn terecht. Daar ging Alice muziek maken en besloot ze met haar eerste EP 'Momentum' wederom de wereld rond te trekken. Ze speelde haar folkliedjes op straat, in barretjes en kleine zaaltjes van Palestina tot New York. In 2016 kwam het door haarzelf gefinancierde debuutalbum 'Orbit' uit, met daarop negen door jazz beïnvloedde nummers waarop de sopraan-stem van Alice Phoebe Lou mooi naar voren komt.

Blanco White is het uit de hand gelopen soloproject van Josh Edwards. Josh heeft gitaar gestudeerd in Spanje en later ook nog eens charango gestudeerd in Bolivia. Zijn doel is om elementen van muziek uit Andalusië en Latijns-Amerika elkaar wederzijds te laten beïnvloeden en daar elementen van zijn thuisomgeving doorheen te mengen. Zijn nieuwe EP ‘Colder Heavens’  komt binnenkort uit en daar heeft producer Ian Grimble (Bear’s Den, Matt Corby, Daughter) aan meegewerkt.

Ciaran Lavery is een Ierse singer-songwriter. Zijn tedere, akoestische folkliedjes worden gekenmerkt door zijn hese stem en de oprechte gevoelens die hij erin verwerkt. Zijn eerdere albums ‘Not Nearly Dark’ en ‘Let Bad In’ kregen naast lovende kritieken ook nominaties en prijzen, zoals de Northern Iland Music Prize. Maar daar bleef het niet bij; hij trad op bij Glastonbury, mocht openen voor o.a. The Staves en James Vincent McMorrow en speelde hij zelfs op Willie Nelsons barbecue in Texas. Dit jaar komt zijn derde studioalbum uit en is hij klaar voor zijn grootste tour ooit.

Australiër Dean Lewis is een new kid on the block. Zijn eerste uitgebrachte nummer ‘Waves’ verscheen eind 2016 en maakte direct indruk. Op YouTube zijn een aantal met hem opgenomen sessies terug te vinden die een goed beeld geven van wat voor moois ons nog te wachten staat.

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

George Ogilvie begon al op zijn 18e met liedjes schrijven en gebruikte YouTube om zijn muziek te verspreiden. Inmiddels is hij 23 en heeft hij een flinke online fanbase opgebouwd, omdat men geraakt werd door zijn talent voor teksten schrijven in combinatie met zijn natuurlijke stemgeluid en de oprechte liedjes die daaruit voortvloeien. De thema’s van zijn nummers bestaan uit opgroeien, vriendschap en nostalgie.

Singer-songwriter Jordan Mackampa is geboren in Kinshasa, opgegroeid in Londen en vervolgens gaan wonen in Coventry. De ervaringen die hij op al deze verschillende woonplaatsen heeft opgedaan, verwerkt hij in zijn muziek. Zijn EP ‘Physics’ kreeg lovende kritieken vanwege de uitstekende combinatie van jazz-invloeden, folk melodieën en gospelharmonieën, maar ook vanwege zijn poëtische lyrics waarmee hij in onderwerpen als liefde, verlangen en verlies duikt.

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Het debuutalbum ‘Sorrento’ staat vol met opgewekte folkpop en reist de hele wereld over om muziek te laten horen. Dat album krijgt begin 2017 een opvolger en daarmee zullen ze vast hun twee optredens op 7 Layers Festival 2016 overtreffen.

Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Pas op zijn 21e kon hij zijn eerste gitaar veroorloven en na drie maanden waren de eerste nummers klaar onder artiestennaam L.A. Salami. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Zangeres Lisa Hannigan begon haar muziekcarrière in een bijrol. Ze maakte jaren deel uit van de band van Damien Rice en haar fluwelen stem viel vooral op in het ontroerend mooie liedje 9 Crimes. In 2007 besloot Hannigan solo verder te gaan, wat resulteerde in het album Sea Sew en een flinke reeks nominaties, waaronder zelfs de Mercury Prize in 2009. In 2011 volgde Passenger en pas dit jaar verscheen haar derde album At Swim. Ze staan vol met aanstekelijke, kleine popliedjes waarbij prachtig gitaargetokkel en verrassende zanglijnen elkaar versterken. Na een optreden in de grote zaal van Paradiso, keert ze terug naar Amsterdam voor het 7 Layers festival.

De Engels-Australische singer-songwriter Lisa Mitchell maakt kleine, schattige folkliedjes. Zo is daar het lied ‘Wah Ha’ dat bestaat uit subtiel, licht gitaargetokkel en de vriendelijke fluisterstem van Mitchell – aanstekelijk, kalm en perfect voor een rustige zomerdag.

De jonge singer-songwriter Lucy Rose is een zangeres die zeer charmante folkpop maakt met een goed gevoel voor humor. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club maar bracht in 2015 haar tweede solo-album 'Work it out' uit.

De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de 'BBC Sound of 2014' lijst. In 2016 bracht Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt. Dotan nodigde Luke al uit voor de eerste editie van 7 Layers Festival en was daar zo van onder de indruk dat hij besloot hem terug te vragen.

Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen Saint Sister. Met Keltische harp en dromerige synths maken ze naar eigen zeggen ‘atmosfolk’. Op de streamingdiensten halen ze al meer dan een miljoen plays met ‘Madrid’, meteen het hardste nummer uit hun repertoire. Want de rest van de nummers van de Ierse dames is zeer minimaal gebracht.

SYML betekent ‘simpel’ in het Welsh en is tevens de creatie van Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona. Fennell combineert piano, minimale syntheziser en engelachtige zang.
Aan de line-up worden de komende maanden nog veel meer artiesten toegevoegd.

Het 7 Layers Festival keert in 2017 terug voor een tweede editie op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Dotan over de tweede editie: "Ik ben heel trots dat mensen vertrouwen hebben in mijn smaak en ik op deze manier nieuwe muziek een podium kan geven. De artiesten zijn enorm dankbaar en het is heel mooi om iets terug te mogen doen op deze manier. Ik had nooit durven dromen dat de ‘7 Layers’ sessies door heel Nederland plaatsvinden en vervolgens konden uitgroeien tot een festival, laat staan dat er nu een tweede editie komt.”