Programma
Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

donderdag 4 mei 2023

donderdag 4 mei 2023

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Vanwege Nationale Dodenherdenking nemen we deze avond om 20:00 uur twee minuten stilte in acht.

Jan Modaal • Sterre Weldring • There's No Recipe • FIEP • Sachee

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden de meest gewilde muzikanten van dit moment voor een plek in de finale. Deze avond vindt de laatste voorronde plaats. Op 1 juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Jan Modaal
  • Sterre Weldring
  • There's No Recipe
  • FIEP
  • Sachee

Jan Modaal
Jan Modaal schrijft punk-smartlappen. Zijn debuut 'Wil je dood ofzo?' is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is een man van het volk, de schelle stem van een generatie.

Sachee
Sachee is een energieke hiphop/ r&b groep, bestaande uit maar liefst negen personen. Ze staan bekend om verwoestend goede instrumentals en een ongelooflijke podiumpresentatie. De vocalisten houden de vibe hoog terwijl ze een intieme connectie met het publiek behouden.

There's No Recipe
There’s No Recipe maakt avontuurlijke, alternatieve rock vermengd met poppy hooks en -melodieën. Ze streven ernaar om de kloof tussen mainstream pop en experimentele indierock te overbruggen. Het resultaat: een aantal interessante composities, die nog steeds gemakkelijk te begrijpen zijn. Op het podium voorzien ze in een energieke show met een paar diepe en intieme momenten.

FIEP
FIEP maakt energieke indiepop. Veerle Suzanna Driessen is de oprichtster van de band waarin ze zingt, gitaar speelt en liedjes schrijft. Ze blinkt uit in het schrijven van pakkende, onderscheidende indiepop anthems die zowel uitbundig als introspectief zijn. FIEP werd in 2021 geselecteerd voor de Amsterdamse Popprijs. Ook stonden ze in het voorprogramma van onder andere Wet Leg en Ratboys, deden ze livesessies bij 3Voor12 en KINKFM en stonden dit jaar op Eurosonic/Noorderslag. Inmiddels zijn er drie singles uitgebracht: ‘Nachtwinkel', ‘Dagdromen’ en ‘Lola'.

Sterre Weldring
Binnen een genre dat zich het beste laat omschrijven als melancholische indiepop, schrijft Sterre Weldring nummers over de complexe emoties die de liefde en het leven met zich meebrengen. Sterre probeert deze emoties te ontwarren, niet alleen om zelf dichter bij de waarheid te komen, maar ook om anderen daarmee troost te bieden. Dit bracht haar onder andere tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, Popronde en Radio 2. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar tweede EP, die dit najaar zal verschijnen.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Hqdefault 230406 123618

Sterre Weldring

The Best

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma