Programma
Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

donderdag 2 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Neko • Leah Rye • Muylike • Penny Roox • Cavolo Nero

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden de meest gewilde muzikanten van dit moment voor een plek in de finale. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2023. In juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de nieuwste en meest gewilde
muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Neko
  • Leah Rye
  • Muylike
  • Penny Roox
  • Cavolo Nero

Neko
Pure liedjes is hetgeen waar Neko goed in is. Gracieuze arrangementen gaan van minimalistisch naar bombastisch, terwijl Neko het contrast bespeelt tussen chaos en stilte. Neko is niet bang om zich open te stellen in zijn teksten. Kwetsbaarheden horen bij het leven en daarom wordt ook die kant van het menselijke zijn belicht in de muziek. Het staat in balans met de goede dingen, en die balans is essentieel.

Penny Roox
Penny Roox schrijft om het leven beter te begrijpen - liefde en oneerlijkheid, vergeten herinneringen en andermans verhalen. Melancholische pop voor dromers, met een mate van ongekende kwetsbaarheid. Het klinkt als liefdesverdriet op een zomernacht, waarbij haar grootse stem je troost.

Muylike 
Muylike is het project van songwriter & producer Stijn Post. Vanuit zijn studio in Utrecht produceert hij opbeurende indie-pop met gelaagde, koorachtige stemmen en catchy gitaarmelodieën. Voor de release van zijn debuutalbum 'The Wait Is Over' tourt hij met een vijfkoppige band door heel Nederland. De band is geselecteerd door 3voor12 talent voor de Popronde, en speelde eerder in het voorprogramma van Chef'Special, en de Britse indie-pop band Cassia.

Leah Rye
Leah Rye nodigt je uit om met haar te dromen in een mysterieuze en melancholische wereld. Ze produceert al een paar jaar haar eigen muziek en bracht in 2021 haar debuut-EP uit. Dit jaar staat de release van haar volledige debuutalbum op het programma, dat ze samen met haar band en Daniel van Loenen (Nana Adjoa, Jett Rebel) heeft geproduceerd en opgenomen.

Cavolo Nero
Cavolo Nero is geboren uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiratiebronnen als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night speelt dit zestal uit Utrecht psychedelische groove gecombineerd met indie- en disco-elementen. Verwacht vooral veel energie en een onbedwingbare drang om mee te dansen op hun exotische groove.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Hqdefault 230112 145528

Leah Rye

Elusive

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Zonneprijs playlist

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma