Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

6 apr 2023

6 apr 2023

Zonnehuis

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Wolfgang • The Visual • puntjudith • Kai Needie • Plumeau • tiigre

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden de meest gewilde muzikanten van dit moment voor een plek in de finale. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2023. In juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Zes optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van zes optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Deelnemen als muzikale act
Wil je als muzikale act deelnemen aan Zonneprijs? Aanmelden kan nog tot 6 april 2023. Wie zich nu opgeeft maakt nog tot 10 april kans om geselecteerd te worden.

Meld je aan voor Zonneprijs

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Wolfgang
  • The Visual
  • puntjudith
  • Kai Needie
  • Plumeau
  • tiigre

Wolfgang
Wolfgang (14) is een jonge muzikant uit Amsterdam. Hij neemt thuis zijn eigen nummers op, over nachtmerries, meisjes en verlies. Pakkende melodieën en een grote stem dragen een diversiteit aan nummers, van power pop anthems tot singersongwriter gems. Zijn akoestische optredens zijn ontwapenend en geven een inkijkje in de belevingswereld van deze artiest in spe.

The Visual
Amor van Rij is een performer en allround muzikant uit Nederland. Je kent Amor wellicht als oprichter, zanger en songwriter van de alternatieve/indie band The Visual. Amor trekt de aandacht met een krachtige performance en weet je te raken met een betoverend en verleidelijk stemgeluid. Wees niet verbaasd als je een beetje kippenvel krijgt bij het horen ervan. De muziek trekt vergelijkingen met artiesten als Mazzy Star, Cigarettes After Sex en Jeff Buckley.

puntjudith
Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige electropop. Met zware beats en pulserende baslijnen creëert ze een energieke live ervaring en bezingt ze zowel persoonlijke als existentiële thema's. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatievelingen om een meeslepende visuele wereld rond haar nummers te bouwen. Ze toerde met haar debuut EP 'Snelweg' als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en stond in het voorprogramma van Weval en Aafke Romeijn. Haar tweede EP 'Lawines' kwam uit in oktober 2022.

Kai Needie
Songwriter en producer Kai Needie maakt wavy indierock waarin ze reflecteert op het dagelijks leven, terwijl ze zweeft tussen wazige droomwerelden en de harde realiteit. Op het podium schittert ze samen met haar energieke live band en geeft aan haar nieuwste nummers een scherp randje. Na een succesvolle Poprondetour en uitgeroepen te zijn tot een van de belangrijkste verrassende live acts is ze klaar om haar nieuwe punchy sound op het podium te brengen.

Plumeau
Plumeau is een driekoppige band uit Amsterdam. Te vergelijken met Kerberos, maar dan met meer haar en veel meer 'fluf'. Zo stoffig als je bek vol met zand en zo droog als je mond na een aantal pils, dorstig! Met een eigenzinnige samensmelting van funky baslijntjes, strakke drums en spacende gitaarpartijen giet deze band een spectrum van nummers in hun eigen geluid.

tiigre
Marta Arpini groeide op in Italië. Ze begon al op jonge leeftijd met piano spelen en zingen. Toen ze tweeëntwintig was besloot ze naar het Conservatorium van Amsterdam om daar haar academische carrière in de jazz af te ronden. Haar jarenlange muzikale training in de jazzwereld brengt haar dichter bij haar ware zelf als artiest, waar intieme, dagboekachtige songwriting samenvloeit met een bijzondere smaak voor gelaagde arrangementen. Dromerig en melancholisch, maar met een constant sprankje hoop.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Hqdefault 230316 134421

The Visual

Once (Live at Robot Studios)

Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma