Programma
20231102 15 Cardigan Inn Niels Vinck

Zonneprijs #7 High On Chai • Moving • Chrysalis • Yan Lâle • Zuster Zonnebloem

Zonneprijs #7 High On Chai • Moving • Chrysalis • Yan Lâle • Zuster Zonnebloem

donderdag 4 april 2024

donderdag 4 april 2024

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

High On Chai • Moving • Chrysalis • Yan Lâle • Zuster Zonnebloem

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • High On Chai
  • Moving
  • Chrysalis
  • Yan Lâle
  • Zuster Zonnebloem

High On Chai
Duik in de euforische wereld van High On Chai, waar de essentie van een door cafeïne gevoede high samenkomt met een mix van rock en pop, die je zintuigen zal laten tintelen. Een combinatie van verfijndheid uit de jaren '80 en overweldigende kracht uit de jaren '90, met vurige gitaren, grootse synthesizers en oprechte zang. Een zielverrijkende ervaring die net zo warm en aangenaam is als een dampende kop chai.

Moving
Stel je voor dat The Monkees waren opgegroeid terwijl ze luisterden naar Wilco, Real Estate, The Clientele en Andy Shauf: dan kom je ergens in de buurt van Moving uit. Het jonge indie-viertal werd gelanceerd in lockdown, en hun talent om harten en voeten te verroeren heeft ervoor gezorgd dat ze snel zijn gegroeid en fans en bewonderaars hebben verzameld via liveshows en radio. Moving heeft in juni een zelfgeschreven, -opgenomen en -geproduceerde vinyl EP uitgebracht, die gelanceerd werd tijdens een uitverkochte show in Patronaat, Haarlem. Dit jaar verschijnen er nog vier nieuwe singles, die elk een ander aspect van hun muzikale stijl en invloeden laten zien.

Chrysalis
Chrysalis is een vierkoppige artrockband uit Amsterdam, die met een mix van psychedelische soundscapes, openhartige teksten en krachtige punkrock- en ruimtelijke melodieën een unieke ruimte creëert voor het publiek om met hun lichaam en geest in contact te komen. Hun missie is helder: authentieke verbinding brengen waar jonge mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Met diepgaande emoties en gedachten in elk nummer streven ze naar een blijvende impact op hun luisteraars.

Yan Lâle
Yan Lale verkent de diepten van psychedelische soundscapes, geleid door meeslepende (Turkse) zang en een veelvoud aan invloeden. Met veel energie en een strakke chemie op het podium weten ze een ambiance te creëren die diep doordringt bij het publiek. Hun muziek neemt je mee op een reis naar hogere sferen. Met hun tweede single net uitgebracht, stond de band al in de finale van de Amsterdamse Popprijs, en speelden ze begin dit jaar een showcase tijdens ESNS.

Zuster Zonnebloem
Zuster Zonnebloem belichaamt de culturele revolutie van de jaren '70, gegoten in de vorm van een band. Ontdek een wereld van rust, liefde en psychedelische rock wanneer je hun muzikale reis betreedt. Dit eigenzinnige viertal speelt samen alsof ze elkaars gedachten kunnen lezen en zijn niet bang de grenzen van de geijkte paden op te zoeken, met als doel de wereld een stukje zonniger te maken.

Gratis met Indiestadpas 2024

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. De Indiestadpas 2024 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op YouTube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma