Programma
Indiestad Paradiso Zonnehuis Dirtey Classy Jessie Kamp

Zonneprijs #6 Sasha Sailor • Waakhond • Lorem Ipsum • Hiqpy • Nic van Graan

Zonneprijs #6 Sasha Sailor • Waakhond • Lorem Ipsum • Hiqpy • Nic van Graan

donderdag 7 maart

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Ticket € 5,00

Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 0,50 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 0,50 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Sasha Sailor • Waakhond • Lorem Ipsum • Hiqpy • Nic van Graan

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Deelnemen als muzikale act
Wil je als muzikale act deelnemen aan Zonneprijs? De inschrijving voor Zonneprijs 2023-2024 is nog steeds open. Na inschrijving maak je iedere maand kans om uitgenodigd te worden voor de komende edities.

Meld je aan voor Zonneprijs

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Sasha Sailor
  • Waakhond
  • Lorem Ipsum
  • Hiqpy
  • Nic van Graan

Hiqpy
Hiqpy heeft haar formatie gevormd als afstudeerproject van frontvrouw Abir Hamam en bassist Tom Radsma op het Conservatorium van Amsterdam. Samen met Lotte van de Merwe op drums en Victor ter Veld op gitaar, vormen zij een wezentje dat als één organisme ademt: een Hiqpy. Dit wezentje zag voor het eerst haar levenslicht tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord. Ze is speels en ietwat eigenwijs, en soms wil ze nog wel eens vlammetjes spuwen van galmende riffs en fuzzy gitaren. Donkere dieptes worden ermee verlicht, òf verbrand. Het risico is voor de luisteraar, want volledig tembaar zal Hiqpy nooit zijn.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is een alternatieve indierockband, geïnspireerd door acts als The Smiths, The Strokes, PJ Harvey en Gang of Four. Met twee EP's, en optredens op ESNS, NPO 3FM, KINK FM, Amsterdamse Popprijs en Cinetol op zak, komen ze naar Zonneprijs om nieuw materiaal te presenteren, inclusief nooit eerder gespeelde nummers, naast hun bekende tracks zoals 'Ordinary' en 'Sanguli'.

Nic van Graan

Nic van Graan is een onafhankelijke singer-songwriter uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij is onlangs naar Amsterdam verhuisd, waar hij onder zijn eigen naam zijn soloproject lanceerde. Het project zweeft tussen grillige indiefolk en -rock. Eerder was hij de frontman van de veelgeprezen band Year of Dogs, een indiefunk/ popband uit Kaapstad. Inmiddels heeft hij twee singles uitgebracht in het kader van zijn soloproject en is opgenomen in maar liefst drie Spotify Editorial-afspeellijsten.

Sasha Sailor

Sasha Sailor brengt een unieke mix van indie, postpunk en alternative rock, die elke locatie doet schudden. Met invloeden als Personal Trainer, Deep Sea Diver en Wet Leg levert de band een onvergetelijke ervaring op het podium. De nonchalante en herkenbare songteksten nodigen uit tot meezingen, waardoor Sasha Sailor van een normale werkdag een verrassende avond uit maakt. "Sasha Sailor is een van de meest energieke en opwindende bands die we de afgelopen dagen hebben gezien. Alles beweegt en je kunt zelf haast niet stil blijven staan," aldus MusicMaker.

Waakhond

Onder de noemer Waakhond produceert Casper Buijtendijk Nederlandstalige alternatieve pop, waarbij invloeden van Ronnie Flex tot Radiohead samenkomen in een krachtige solo performance. In persoonlijke teksten zingt hij over verlies en verlangen, over gelaagde geluidswerelden. Medio 2024 komt de eerste single van zijn debuutalbum uit, waarvoor hij met zijn achtergrond als filmmaker een rijke visuele- en performance wereld wil creëren.

Gratis met Indiestadpas 2024

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. De Indiestadpas 2024 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op YouTube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma