Programma
20231102 41 Milkboy Niels Vinck

Zonneprijs #5 Zo Lief • Rolodex • Sakaram • Radio Trapani • The Mosfets

Zonneprijs #5 Zo Lief • Rolodex • Sakaram • Radio Trapani • The Mosfets

donderdag 1 februari 2024

donderdag 1 februari 2024

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Zo Lief • Rolodex • Sakaram • Radio Trapani • The Mosfets

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Zo Lief
  • Rolodex
  • Sakaram
  • Radio Trapani
  • The Mosfets

Zo Lief
Zo Lief, gevormd door de Nederlandse singer-songwriter Laura Chen en Britse multi-instrumentalist James Attwood, maakt psychedelische dream pop met hypnotiserende melodieën, dreunende baslijnen en funky synthesizers uit de jaren '70. Ze bundelen hun muzikale krachten samen om de charme, verwarring en onzekerheid van het leven en de liefde als jonge volwassenen te verkennen. Hun geprezen debuut-EP 'Believe What You Believe' kwam uit in maart 2023 en bracht hen naar uitverkochte shows in Londen, en op tour met artiesten zoals Temples, door het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Rolodex

Bij Rolodex komen de vijf karakters van Marco, Michael, Milo, Luka en Teun samen om één geluid te vormen. De band combineert invloeden van artiesten als The Doors, DEVO, Altin Gün, King Gizzard and the Lizard Wizard en Talking Heads om een geheel eigen sound te creëren. Zweverige synthesizers, bevlogen gitaren, strak groovende drums en catchy melodieën geven Rolodex een dansbaar geluid met een psychedelisch ‘krakersrandje’. Ze besteden veel aandacht aan hun werk in de studio, maar zijn ook absoluut trots op hun energieke liveshows. Kortom, een muzikaal veelzijdige band, die klaar is voor het grote podium.

Sakaram

Sakaram is een Nederlandstalige indiepopband, die ernaar streeft om hun sets zo divers mogelijk te maken, variërend van intiem akoestisch tot uitbundig en feestelijk. Rondom Amsterdam hebben ze al een loyale fanbase opgebouwd. Nu zijn ze klaar voor een volgende stap en willen hun veelzijdige optredens aan een groter publiek laten zien. Verwacht meeslepende verhalen, pakkende riffs, scherpe arrangementen en een band die zowel op als naast het podium een connectie maakt met het publiek.

Radio Trapani
Radio Trapani is het alter ego van Dario Trapani, een Amsterdamse producer, gitarist en songwriter met een achtergrond in jazz en talloze uren op Ableton. Hij maakt indiepop met groovy beats en een vleugje melancholische jazz. In zijn nummers verwerkt hij een mix van onder andere Unknown Mortal Orchestra, Frank Ocean, Mac DeMarco en Dirty Projectors, en komen emotionele onderwerpen aan bod in sterke refreinen, begeleid door bezielende gitaarsolo’s.

The Mosfets

Het rauwe, emotionele geluid van The Mosfets zorgde voor aardig wat opschudding tijdens het Helsinki Psych Festival, waar de multinationale band het publiek van zijn sokken blies, met psychedelische garagerock en deprimerende teksten in een wel heel gedurfde act. Ook tijdens hun tour door Engeland in het voorjaar van 2023 en diverse uitverkochte shows in Amsterdam, wisten ze talloze menigten vreemden voor zich te winnen met hun muziek. En dat is nou precies wat deze groep vrienden wil bereiken.

Gratis met Indiestadpas 2024

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. De Indiestadpas 2024 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Beluister de Zonneprijs playlist op Youtube

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma