Programma
ZO 6

ZO! Gospel Choir Concert

ZO! Gospel Choir Concert

zondag 20 mei 2018

zondag 20 mei 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Zondag 20 mei 2018 laat ZO! Gospel Choir poptempel Paradiso wederom op haar grondvesten schudden. Het beste Black Gospel Choir van Nederland samen met "special guests" Berget Lewis en Shirma Rouse en onder begeleiding van een zeskoppige all-star band staan garant voor een muzikaal spektakel van internationaal formaat dat mede plaatsvindt in het kader van de viering van 50 jaar Paradiso en 50 jaar Bijlmer.
 
ZO! Gospel Choir
ZO! Gospel Choir is uitgegroeid tot het meest gevraagde koor van Nederland en heeft inmiddels het podium gedeeld met internationale sterren als "Sam Smith", "Whoopi Goldberg" en "Oleta Adams". Ook nationaal timmeren ze flink aan de weg. Zo hebben zij inmiddels optredens verzorgd met het "Metropole Orkest", "New Cool Collective" en "The Jazz Orchestra of the Concertgebouw". Samen met "The Ladies of Soul" speelden zij vorig jaar een afgeladen Ziggo Dome plat en op de nationale televisie zijn ze niet meer weg te denken in programma’s als De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Met VanVelzen schitterden zij in het 5 mei Bevrijdingsconcert op de Amstel en tijdens het rechtstreeks op televisie uitgezonden "Soul Flower Revolution Concert", op de Amsterdamse Uitmarkt, toonden zij hun muzikale excellentie en veelzijdigheid. In 2014 en 2015 vonden de eerste twee, tot de nok toe gevulde, concerten van ZO! Gospel Choir plaats in Paradiso. Nu zijn ze terug en "ready for action" om de viering van 50-jaar Paradiso op geheel eigen wijze luister bij te zetten.
 
Special guests: Berget Lewis & Shirma Rouse
Special guests zijn de fantastische Berget Lewis en Shirma Rouse. Berget Lewis, de onvolprezen leading "Lady of Soul" met haar met haar betoverend mooie robuuste vocalen en Shirma Rouse, de onovertroffen en duizelingwekkend veelzijdige "Dutch Queen of Gospel" behoeven geen verdere introductie. Een machtige combinatie van het beste dat Nederland heeft te bieden op het gebied van Soul, Black Gospel en RnB. Heerlijke muziek en pure passie die je zal raken, inspireren en laten dansen.
 
50 jaar Bijlmer
Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. De Bijlmer is ook de plek waar ZO! Gospel Choir is ontstaan. Hier kan natuurlijk niet onopgemerkt aan voorbij worden gegaan. Amsterdam viert dit jubileum op grootse wijze en met dit concert brengt ZO! Gospel Choir een welverdiende hommage aan de Bijlmermeer.
 
ZO! Gospel Choir in Concert
ZO! Gospel Choir in Concert een hartverwarmende muzikale rondreis die je meeneemt door de wereld van Gospel, RnB en Soulmuziek en de cross-overs die deze muziekstijlen met elkaar maken. Spring aan boord van de "ZO! Train", "fasten your seatbelt" en kom genieten van een wervelende muziekshow die zijn weerga niet kent.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Movie thumb

  The Colour Purple

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma