Programma
Paradiso

#Zeghet: de literaire editie

#Zeghet: de literaire editie

woensdag 25 mei 2016

woensdag 25 mei 2016

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin (Tuinzaal). Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

In dit programma komen drie ondergesneeuwde vrouwelijke personages uit de literatuur aan het woord, die 'hun kant' van het verhaal vertellen. Drie jonge, veelbelovende schrijfsters maken nieuwe teksten voor deze personages die in het oorspronkelijke werk een inferieure rol ten opzichte van de mannelijke held spelen. Wat is hun verhaal? Deze monologen zullen tijdens een avondvullend programma voorgedragen worden door drie jonge, veelbelovende actrices. Bovendien zullen drie wetenschappers de teksten inleiden en daarmee van een context voorzien. Na de voordracht volgt nog een kort interview met de schrijfster.

Besproken worden: Desdemona (Othello/Shakespeare), Lolita (Nabokov), en Tirza (Arnon Grunberg).

Met: Shira Keller, Jente Posthuma en Hannah van Wieringen, Margriet van Heesch, Naomi Velissariou, Keja Kwestro, Mariana Aparicio Torres, professor Yra van Dijk.

TIRZA
-Inleiding door Yra van Dijk
-Tekstlezing door Mariana Aparicio Torres
-Interview met Jente Posthuma

DESDEMONA
-Inleiding door Naomi Velissariou
-Tekstlezing door Naomi Velissariou
-Interview met Hannah van Wieringen

LOLITA
-Inleiding door Margriet van Heesch
-Tekstlezing door Keja Kwestro
-Interview met Shira Keller

Programma met zitplaatsen.
In samenwerking met de Anna Bijnsstichting, die als doel heeft de vrouwelijke stem binnen de literatuur meer gewicht te geven.

Paradiso Programme

Programma