Programma
Yussef Dayes website

Yussef Dayes, SMANDEM. | Super-Sonic Jazz Festival - 21:15 uur

Yussef Dayes, SMANDEM. | Super-Sonic Jazz Festival - 21:15 uur

zondag 21 november 2021

zondag 21 november 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:45, Hoofdprogramma: 21:15

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen vrijdag hebben we een aantal aanpassingen moeten doen om het concert door te laten gaan. Het concert vindt nu plaats met zitplaatsen. Daarnaast zijn alle verkochte tickets op basis van first come, first serve verdeeld over twee shows: één om 18:15 uur en één om 21:15 uur. De reden hiervoor is dat de maximale capaciteit van Paradiso met zitplaatsen een stuk lager is dan met staanplaatsen. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie over bij welk concert ze zijn ingedeeld.

--

Belangrijk: je moet het volgende meenemen om binnen te komen:

1. Je ticket voor dit programma.
2. Je persoonlijke coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier.
3. Een geldig identiteitsbewijs.

Zonder deze drie items kunnen we geen toegang verlenen. Zet voor je vertrek naar Paradiso de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de deur te voorkomen. Je coronatoegangsbewijs kan een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud geboekt via testenvoortoegang.org. Check deze pagina voor meer informatie. 


---

Dit concert maakt deel uit van het Super-Sonic Jazz Festival 2021 en vindt plaats in Paradiso Amsterdam. De volgende tickets geven toegang:

  • Super-Sonic Jazz Festival 2021 - Yussef Dayes + SMANDEM. (21 NOV)
  • Super-Sonic Jazz Festival 2021 - Week Passe-Partout Ticket (17 - 21 NOV)
  • Programma met zitplaatsen

Yussef Dayes
Deze energieke drummer en producer uit Londen staat nu al voor de derde keer op ons programma. Zijn unieke mix van jazz, 70s funk, Senegalese percussie en UK Grime laat iedereen met verbazing richting het podium staren (Yussef referereert naar zijn persona op het podium als ‘the beast’).  Na zijn soloalbum Welcome to the Hills in 2020 én het langverwachte album  What Kinda Music samen met Tom Misch op Blue Note Records wordt het hoog tijd om dit spektakel live bij ons te zien. 

SMANDEM.
In de Nederlandse muzikanten- en conservatoriumwereld zoemt de naam van het piepjonge jazz-viertal SMANDEM. opvallend veel rond. De band liep elkaar tegen het lijf op het Junior Jazz College, een excellentietraject van het Conservatorium van Amsterdam voor jonge jazztalenten van 12 t/m 18 jaar. De bandnaam is afgeleid uit het Engelse Man Dem, een straattaaluitdrukking wat losjes vertaald staat voor ‘een groep vrienden’. Dat is dan ook precies wat SMANDEM. is: vier twintigers die elkaar vonden door hun liefde voor muziek. SMANDEM. bestaat uit Aäron Bouwman (basgitaar), David Nino van der Grinten (toetsenist), Rafael Devante Sinay (gitaar) and Kick Woudstra (percussionist). De band haalt inspiratie uit de muziek van jazziconen als Herbie Hancock en Christian Scott, maar ook uit de bij hun leeftijdsgenoten populaire genres als pop, r&b en het geluid van hedendaagse hiphopsterren als Travis Scott en Drake. Op deze manier slaat SMANDEM. een unieke brug tussen hedendaagse jongerencultuur en jazz uit de twintigste eeuw. Verkijk je niet op hun jonge leeftijd: de band is door hun uitstekende opleiding en de vele met elkaar doorgebrachte uren in de oefenruimte perfect op elkaar ingespeeld. En ook buiten SMANDEM. om hebben ze allemaal al ruimschoots hun sporen verdiend in de muziekwereld: zo spelen ze onder andere in de band van Candy Dulfer, Gers Pardoel, Cho en Sarah-Jane. Onlangs bracht de band hun debuut EP ‘Self-Titled.’ uit via Super-Sonic Jazz Records, die goede recensies ontving uit binnen- en buitenland. In het najaar zie je de band op Super-Sonic Jazz Festival 2021.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Yussef Dayes
  • SMANDEM.
Yussef Dayes ft. Rocco Palladino & Charlie Stacey

Yussef Dayes ft. Rocco Palladino & Charlie Stacey

Live at Jazzre:freshed

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
SMANDEM. - Super-Sonic Jazz 2021 // Online Festival

SMANDEM.

Live at Super-Sonic Jazz Festival 2020 // Paradiso Amsterdam

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma