Programma
YCC paradiso

Young Collectors Circle: Hoe start je met kunst kopen?

Young Collectors Circle: Hoe start je met kunst kopen?

dinsdag 16 mei 2023

dinsdag 16 mei 2023

In DIP (Dinsdag in Paradiso)

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

 • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van DIP (Dinsdag in Paradiso)

Start met kunst kopen 
Door kunst te kopen haal je niet alleen een enorme verrijking je eigen leefwereld binnen, maar draag je ook actief bij aan een bloeiende kunstsector. Hoe mooi is dat! Young Collectors Circle, het platform voor startende kunstkopers, laat je deze avond zien dat kunst kopen niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. We staan stil bij vragen als hoe kijk je naar kunst, hoe koop je kunst on a budget en hoe en waar vind je kunst die bij jou past? 

We starten de avond met drie korte talks waarin je de wereld van de verzamelaar, de galerie en de Amsterdamse kunstscène ontdekt. Het tweede deel van de avond bestaat uit een workshop Kunst kijken waarin je samen met andere kunstliefhebbers ontdekt hoe je meer uit je kijk-ervaring kunt halen. Veel mensen denken dat je instinctief hoort te weten hoe je naar kunst moet kijken. Of dat je dat alleen kunt leren als je jarenlang kunst hebt bestudeerd aan de universiteit. Maar wist je dat er best een aantal makkelijke manieren zijn om je te helpen meer uit je kunstervaring te halen? Tijdens deze workshop maak je kennis met bruikbare technieken, waardoor jij je nooit meer hopeloos verloren voelt als je voor een ogenschijnlijk raadselachtig schilderij of sculptuur staat. 

Na deze avond weet je waar je op kunt letten als je kunst wil gaan kopen en heb je meer inzicht gekregen in de Amsterdamse kunstscene. Pas de tips & tricks van deze avond gelijk in de praktijk tijdens Amsterdam Art Week van 31 mei t/m 4 juni.    

Over Young Collectors Circle 
Young Collectors Circle ontsluit de kunstwereld voor een nieuw publiek en brengt een nieuwe generatie kunstkopers bijeen, met als doel om de positie van de kunstenaar te bestendigen. Zo dragen we samen bij aan een gezonde en bloeiende kunstwereld. Tijdens onze online en offline programma's ontmoet je kunstenaars, collectioneurs, kunstprofessionals en andere verzamelaars, doe je inspiratie op én leer je hoe de kunstwereld in elkaar steekt. Onze missie - Saving the art world, one artwork at a time - is op dit moment toepasselijker dan ooit.

Programma
19.30u Inloop
20.00u Welkom door Young Collectors Circle 
20.15u Talk door jonge kunstverzamelaar  
20.30u Talk door Merel Kok, directeur Galerie Bart 
20.45u Talk door Martina Halsema, directeur Amsterdam Art Week   
21.00u Korte break 
21.15u Workshop Kunst kijken  
21.45u Napraat  

Line-up

Bovenzaal

  DIP (Dinsdag in Paradiso)

  DIP is een vrije ruimte waar makers de ruimte krijgen om elke dinsdagavond nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Een plek voor talentvolle organisaties, collectieven, kunstenaars, performers, makers, vrije vogels en uitvinders om een eigen invulling te geven aan de dinsdagavond van Paradiso.

  Route naar DIP (Dinsdag in Paradiso)

  DIP vindt elke dinsdagavond plaats in de Bovenzaal van Paradiso. Deze ruimte is toegankelijk door de rechter trap vanaf de binnenkomst hal te gebruiken en naar de eerste verdieping te lopen. Aan de rechterzijde vind je dan de Bovenzaal. Voor rolstoelgebruikers is deze ruimte toegankelijk via de lift. Deze kunt u toegang voor vragen bij de receptie. Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma