Programma
Paradiso

Yasemin Mori, Korhan Futaci & Kara Orkestra – Dubbelconcert

Yasemin Mori, Korhan Futaci & Kara Orkestra – Dubbelconcert

vrijdag 14 november 2014

vrijdag 14 november 2014

21.00 uur: Yasemin Mori. 22.00 uur: Korhan Futaci & Kara Orkestra.

Pera live presenteert een dubbelconcert met muzikanten uit de alternatieve muziekscene van Istanbul: Yasemin Mori en Korhan Futaci & Kara Orkestra.

Singer-songwriter Yasemin Mori maakt indiepop- en rockliedjes met een spiritueel randje. Haar debuutalbum “Hayvanlar” (Dieren) uit 2008 werd in Turkije verkozen tot het beste album van het jaar. Ze schreef zelf alle muziek en teksten en ontwierp ook het artwork. In 2012 volgde het album “Deli Bando” (Razende band) met meer persoonlijke liedjes. Liedjes die gaan over de liefde voor de aarde, de liefde voor het leven en hoe we in onze materiële wereld spiritualiteit kunnen vinden. Tel daar haar mooie verschijning, haar doorleefde stem, een theatrale uitvoering en een goede begeleidingsband bij op en haar live optredens laten je betoverd achter.

Korhan Futaci is saxofonist en leider geweest van onder meer Tamburada, Dandadadan, Kujo en Konstrukt, waarmee hij op jazzfestivals in heel Europa optrad en een nominatie voor een MTV European Music Award in de wacht sleepte. Met zijn nieuwste band Kara Orkestra maakt hij psychedelische jazz-rock en experimentele free jazz, vermengd met Turkse muzikale tradities. De zes mannen zijn verantwoordelijk voor een orkestraal geluid, rijk in texturen en stijlen, en intense optredens. De bandleden zijn: Korhan Futacı, Gökhan Şahinkaya, Erdem Göymen, Can Güngör, Barlas Tan Özemek en Azad Samad Kamali.

Paradiso Programme

Programma