Paradiso

YACHT, Bombay Show Pig, Pond, Milk Music, Francois and the Atlas Mountains, Savoir Adore, The Sheepdogs, Rich Aucoin e.a. - OOR, Concerto & Paradiso present @ Indiestad

YACHT, Bombay Show Pig, Pond, Milk Music, Francois and the Atlas Mountains, Savoir Adore, The Sheepdogs, Rich Aucoin e.a. - OOR, Concerto & Paradiso present @ Indiestad

Monday 14 May 2012

Monday 14 May 2012

Dit programma maakt deel uit van Indiestad.

YACHT
Jona Bechtold is al jaren een van de meest eigenwijze indie artiesten van Amerika. Zijn project YACHT zag hij uitgroeien van solovehikel tot een volledige (live)band, waarmee hij vorig jaar vijfde album ‘Shangri-La’ uitbracht, de tweede Yacht-plaat op het DFA-label. Veel veranderde er niet ten opzichte van voorganger ‘With Mystery Lights’: YACHTnodigt je uit tot dansen met even onbezorgde als wat tegendraadse indiedisco vol, soepele grooves, gekke ideetjes en poppy hooks. Een net wat gekkere, kunstzinniger uitvoering van LCD Soundsystem, zo u wilt, live uiterst dansbaar en hyperaanstekelijk.

Bombay Show Pig is een duo dat goed heeft geluisterd naar de muziek van Death From Above 1979, The Kills en Blood Red Shoes. De Haags/Amsterdamse formatie, bestaande uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen, is niet vies van rauwe gitaarpartijen en pompend drumwerk. Op het moment wordt er in de Kytopia-studio’s hard gewerkt aan het debuutalbum, samen met Simon Akkermans (C-Mon & Kypski).

François and the Atlas Mountains
François Marry vertrok op 19-jarige leeftijd vanuit Frankrijk naar Bristol. Daar begon hij muziek te maken met een gitaar en aftandse keyboards, waarna hij met Franse en Britse muzikanten de band The Atlas Mountains vormde. Verwacht folky liedjes, afwisselend in het Frans en Engels gezongen en met een relaxte Franse slag.

Pond 
Zolang het nog wachten is op een volgend album van het Australische Tame Impala is de vierde plaat Beard, Wives, Denim van Pond uit Perth een prima zoethouder. Die vergelijking ligt voor de hand: Pond-leden Nick Albrook en Jay Watson zitten ook in Tame Impala en dat hoor je terug in hun lekker zompige psychedelische pop.

Rich Aucoin
Rich Aucoin is een DJ/performer/muzikant uit Halifax, Canada, van wie gezegd wordt dat hij een beetje briljant is. Hij maakt opruiende, vrolijke electropop en dwingt het publiek waar hij ook komt tot dansen.

Milk Music
Eén keer luisteren naar de zwaar ronkende gitaarsongs vol rauwe punkenergie van Milk Music en je weet het: deze vier jongens uit Olympia, Washington zijn groot fan van Dinosaur Jr. en Hüsker Du. Milk Music wordt de ferme schop onder je achterste op de Indiestad-openingsavond.

The Sheepdogs
Je hoeft niet uit Texas of Alabama te komen om toch groovy, warmbloedige southern rock ’n’ roll met sterke samenzang te spelen. Dat bewijst het Canadese The Sheepdogs al drie albums lang. Er is een nieuw album in de maak met The Black Keys-drummer Patrick Carney als producer.

Savoir Adore
New Yorkers Paul Hammer en Deidre Muro vormen de kern van Savoir Adore. Een inmiddels zeskoppige band die opereert op het snijvlak van dreampop en dansbare indiepop met eighties-invloeden. Savoir Adore onderscheidt zich knap op het vocale vlak, met afwisselend mannelijke en vrouwelijke samenzang.


Paradiso Programme

Programma