Programma
XINK 1600x1200

XINK

XINK

Monday 27 February 2023

Monday 27 February 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Het concert van XINK op 27 februari 2023 in Tolhuistuin is geannuleerd. Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Exact 20 jaar na het succes van de debuutsingle 'de Vriendschapsband' staan de broederduo’s Meukens en Valkiers opnieuw zij aan zij op het podium als XINK. In de koffer: de tonnen ervaring die het viertal de afgelopen twee decennia vaak letterlijk onderweg heeft opgedaan in het rijke Belgische muzieklandschap. In 2003 verdedigden ze België op de eerste editie van het junior Eurovisie songfestival in Kopenhagen, met een knappe zesde plaats als resultaat. De albums 'X!NK' en 'Vergif' volgden snel en nummers zoals 'Laat me vrij', 'De andere kant' en 'Denk aan mij' vormen voor heel wat jonge dertigers de soundtrack van hun jeugd. In 2009 gingen Jonas, Niels, Thomas en Philip hun eigen weg om te focussen op andere projecten.

En nu is er opnieuw XINK. Wat ouder, wat meer hoofdletters en een uitroepteken minder, maar met het vertrouwde geluid van een band die nooit weggeweest lijkt te zijn. De nieuwe single 'Misschien' bevestigt dat: een dromerig, maar snedig staaltje powerpop met de kenmerkende energie van weleer. Hiermee bewijst XINK in 2023 opnieuw: een band gaat nooit stuk.

Line-up

Club

  • XINK
Hqdefault 221109 085910

XINK

Misschien

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma