Programma
Paradiso

Workshops House Dance Forever

Workshops House Dance Forever

zaterdag 1 februari 2014

zaterdag 1 februari 2014

Paradiso en Summer Dance Forever presenteren Workshops House Dance Forever in de Theaterschool. Adres: Jodenbreestraat 3, Amsterdam.

Leer van de beste dansers! Je leert nieuwe choreografieën, moves en battle skills van de beste dansers van de wereld.

10.00-11.30 Mamson - uitverkocht
11.30-13.00 Meech - uitverkocht
13.00-14.30 Tony McGregor - uitverkocht 

Onderdeel van de House Dance Forever battle op zaterdag 1 februari 2014.

Mamson
Mamson is tegenwoordig een van de belangrijkste beïnvloeders van hip hop dans en met name van de house dance. Dankzij zijn unieke stijl en zijn ongelooflijke muzikaliteit inspireert hij jonge dansers van over de hele wereld. Zijn fijngebouwde en charmante verschijning maken hem overal herkenbaar en zijn subtiele en grootmoedige persoonlijkheid maakte hem tot een grootheid in de hip hop. Het begint voor Mamson allemaal in 1996 in Noisiel (Parijs) waar hij begint met breakdance. Zijn eerste crew was DSS. In 1999 gaat hij dansen bij de Wanted Posse Crew, die in 2001 Wereld Kampioen werden bij de Battle Of The Year. Zij hebben een revolutionair eigen stijl waarbij ze verschillende street dance stijlen mixen en ze voeren hun shows op over de hele wereld. Mamson bleef zijn techniek en stijl verrijken en ontdekte de house dance door Bruce Ykanji. Een openbaring, eentje die hij blijft ontwikkelen en verrijken met zijn Wanted broers. TV series en musicals als de Ten Commandments of Nuits de Folie doen een beroep op zijn solide en tegelijkertijd etherische stijl. Maar Mamson vergeet niet de wereld van de authentieke dansers. Hij neemt deel aan de Friday crews in 2002 en straalt sinds 2008 op de hipste dansvloeren met de Serial Stepperz. Vandaag de dag reist Mamson de hele wereld over om de dansers van morgen te trainen, om uit te wisselen met kunstenaars en om te jureren bij internationale battles.

Meech
Michel ‘Meech’ Onomo begon met dansen op jonge leeftijd. Hij begon met Afrikaanse dans en sloot zich in 1988 aan bij de hip hop beweging. In 1997 ging hij dansen bij de groep Sanrancune met Thony Maskot. In 2001 deed hij mee aan de totstandkoming van de internationaal befaamde Drop it door Franck 2 Louise. Het is door deze ervaringen dat hij zijn afwijkende stijl ontwikkelde. Hij was ook een pionier in de evolutie van de beweging richting de new school stijl. Hij specialiseerde zich in house dance en won in 2003 de kampioenschap ‘youngster’ in New York. Hij belichaamt de techniek van lichaamsbeweging en voetenwerk dat Afrikaanse dans combineert met hype, popping boogaloo, grondtechnieken en acrobatics. Deze controle stelde hem in staat om zichzelf te positioneren bij de besten en hij won vele battles, waaronder de titel van ‘Juste Debout’ vier keer, van 2004 tot 2007. Zijn talent, ernst en accuraatheid maken hem een van de beste van zijn generatie. Hij initieerde het Style Session Festival, ieder jaar sinds 2001 tot nu, hij houdt zich bezig met muziek productie en DJing technieken, maakte choreografieen voor dansgezelschappen en solo dansers, en hij regisseerde twee documentaires. Met de stichting Too High Spirit en het collectief O’Trip House verdedigt Meech de waarden van zijn artistieke project. Hij ontwikkelt het bewustzijn in de hip hop cultuur en dans educatie, waarbij hij een grote waarde toekent aan de overdracht van kennis.

Tony McGregor
Tony McGregor komt uit Newark, New Jersey, USA. Hij begon met dansen op jonge leeftijd en zijn stijl is gerelateerd aan zijn passie voor hip hop, house en vechtsport. Hij heeft gedanst met EPMD, LL Cool J, Fugees, CeCe Peniston, Too Nice, Teddy Riley, MC Search en meer. Tony bestudeert vechtsport als sinds hij een kind was, zijn stijle omvatten onder andere Kali, Arnis Escrima en Pencak Silat. Hij heeft in de Filipijnen gestudeerd bij een aantal van de Grootmeesters in de regio van Negros. Hij mixt zijn eigen dansstijl met al deze elementen. Sinds 1997 geeft Tony les, jureert hij bij street dance competities en treed op in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Azië en Europa. Hij is te zien in video’s en films als Night In the City, New Jack City, The 25th Hour, “Jingling Baby”, “Stayin Alive”, “Here it Comes”, “Ice Cream Dream”, “Court is Now In Session” en “Pump Up the Jam”.Tony blijft zijn kennis van de hip hop en house dance cultuur delen, door workshops, optredens en het jureren bij street dance competities.

Paradiso Programme

Programma