Programma
WM visualstill1

Words & Music

Words & Music

zaterdag 12 februari 2022

zaterdag 12 februari 2022

Zaal open: 12:00, Hoofdprogramma: 13:00

Vanwege alle onzekerheid rond de coronamaatregelen die in februari zullen gelden, is besloten om Words & Music, zoals gepland stond op 12 februari, niet door te laten gaan. Onder deze omstandigheden is het niet mogelijk een compleet festival voor te bereiden en in volle omvang uit te voeren. Zie ook de website van Asko|Schönberg voor meer informatie.

Na de succesvolle eerste editie brengt Asko|Schönberg opnieuw makers uit verschillende disciplines op unieke manieren samen. Words & Music is deze keer geïnspireerd door literair enfant terrible van de sixties William S. Burroughs (1914-1997) en componist Luciano Berio (1926-2003). Beiden maakten op geheel eigen wijze gebruik van cut-ups en assemblages. Door bestaand materiaal op te knippen en anders gerangschikt toe te passen, herschreven zij de geschiedenis en wierpen ze gelijktijdig een blik op een mogelijke nieuwe toekomst.

Behalve Berio & Burroughs, presenteert Asko|Schönberg dwarse makers en performers van nu in een festival met premières, intieme mini-performances, mysterie voorstellingen, muziektheater, do-it-yourself-cut-up, installaties, film en meer.

Verwacht experiment, (on)zin en pure schoonheid. Meer informatie via de website van Asko|Schönberg.

Paradiso Programme

Programma