Programma
Paradiso

Women in Paradise

Women in Paradise

maandag 9 mei 2011

maandag 9 mei 2011

Gasten tijdens deze zevende editie van Women en Paradise zijn Evelina Petrova (accordeon en zang), Nicole Bus (singer-songwriter), L'dia (een van de weinige vrouwelijke (funk)basspelers) en Dillon Lewis (muzikant).

Evelina Petrova is een virtuoos accordeoniste en zangeres die in Rusland wordt gezien als de rising star van de Russische new folkmuziek. Onlangs bracht ze haar album ‘Year’s Cycle’ uit.

Nicole Bus is een singer-songwriter met een rauw en authentiek geluid. Op haar elfde begon ze al met het schrijven en componeren van haar eigen liedjes. Dit leidde vorig haar tot het winnen van de Grote Prijs van Nederland. Momenteel werkt ze aan een album.

Behalve dat L'dia een van de weinige vrouwelijke (funk) basspelers ter wereld is, kan ze nog zingen ook. Via YouTube verwierf ze wereldwijde aandacht door filmpjes te plaatsen onder de naam ‘Lydia on bass’. Ze speelde met o.a. Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis.

Naast al dit muzikale geweld zijn er tevens mooie en inspirerende gesprekken. Gastvrouwen Marynka Nicolai-Krylova en Anousha Nzume praten met Dillon Lewis over zijn projecten en zijn muzikale familie (zijn vader was de eerste steelpanspeler die het Caribische geluid naar Nederland bracht; zijn zusje Berget is veelgevraagd zangeres en zijn broertje Alvin speelt gitaar bij onder andere Wouter Hamel.).

Met Paul van der Toolen praten Marynka Nicolai-Krylova en Anousha Nzume over zijn theeceremonies en hoe 'niets doen' tot intimiteit en openheid kan leiden in de relatie tussen vrouw en man.

Tijdens deze editie van Women in Paradise worden er opnames gemaakt voor Salto 1, waar op iedere eerste woensdag van de maand Women in Paradise wordt uitgezonden (22.00 uur).


Over Women in Paradise

Women in Paradiso Clubnight - een maandelijkse talkshow met live optredens. Women in Paradise is ontstaan in 2005 als een festival ter viering van Internationale Vrouwendag (8 maart) voor een publiek van vrouwen én mannen. De programmering gaat uit van de kracht van de vrouw en bestaat dan ook uit sterke, inspirerende vrouwelijke artiesten, kunstenaars, schrijfsters en andere gasten met diverse achtergronden. Hosts Marynka Nicolai-Krylova en Anousha Nzume praten met drie sterke, interessante vrouwen die vertellen over de grenzeloze mogelijkheden die de veranderende samenleving biedt. Hoe grijpen ze kansen, maken ze hun leven tot succes? Een avond vol met informatieve gesprekken, netwerkmomenten en muziek en dans, in de kelder van Paradiso. Mannen zijn welkom.

Nicole Bus - More than Life (Finale Grote Prijs van Nederland 2010)Paradiso Programme

Programma