Paradiso

Women in Paradise goes Russia

Women in Paradise goes Russia

vrijdag 8 maart 2013

vrijdag 8 maart 2013

Internationale Vrouwendag Celebration.


Vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een feestelijke avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Gastvrouwen Marynka Nicolai-Krylova en Victoria Koblenko praten met Annelies van den Belt (o.a. ITV & The Times, Londen), Arita Baaijens (ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf & lid van de Royal Geographical Society), Kysia Hekster (journaliste en royalty verslaggever bij de NOS) en Anna Stolyarova (voorzitter Stichting Glamorous Outcasts) over talent en ambitie en de inspiratiebronnen in hun werk en leven. De interviews worden afgewisseld met optredens van KAY, vrouwenkoor Soroki, Koschka & Heimprofi, Snowapple, VJ Glitterende Eenhoorn, Menah en DJ Phoebe Ohayon.

KAY: Songwriter, pianiste en zangeres Katja ten Dam speelde in diverse bands en studeerde jazz piano aan het conservatorium voordat ze in de ’90-ies met een recorddeal op zak naar New York vertrok. Haar debuut Kacha’s World werd een jazzy funk album met een gastoptreden van funk legende Bootsy Collins. Sinds 2011 treedt ze ook weer full power op met haar 4- piece band KAY. Katja’s liedjes zijn authentiek en catchy en doen soms denken aan Tori Amos. Haar performance is gedreven en energiek als Janis Joplin, romantisch als Carole King, krachtig als Chi Coltrane.

Soroki: De liederen worden meerstemmig gezongen en vinden hun oorsprong in verschillende streken van Rusland. Het koor staat onder leiding van Raisa Pintsjoek, een Russische dirigente met ruim dertig jaar ervaring. Naast haar ervaring bracht Pintsjoek ook haar Russische ziel mee wat we onontbeerlijk zullen herkennen in de vaak emotionele, melancholieke liederen uit het repertoire van Soroki.

Koschka & Heimprofi maakt muziek met enkel spraak, wat elektronica en gebroken pianoklanken. Koschka is het soloproject van Pools-Duitse zangeres Edita Karkoschka. In september 2012 ging ze op tournee in samenwerking met beeldend kunstenaar Krista Burger (Heimprofi) door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. http://www.editakarkoschka.com.

Snowapple bestaat uit drie zeer getalenteerde multi-instrumentalisten en zangeressen uit Amsterdam. Ze schrijven en arrangeren de nummers zelf. De liedjes kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de folk en klassieke wereld. Snowapple heeft een prachtige, dromerige plaat vol aanstekelijke pop/folk nummers waarin de oplettende luisteraar invloeden van The Be good Tanyas, Fleet Foxes, Anais Mittchell en Edith Piaff kan terughoren. In maart 2013 verschijnt het debuutalbum van Snowapple bij V2. http://www.snowapple.nl.

Paradiso Programme

Programma