Programma
Wim Mertens Carlos Ruiz Bk 03 Color

Wim Mertens

Wim Mertens

maandag 15 oktober 2018

maandag 15 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

De verdiensten van Wim Mertens in enkele regels opsommen is een quasi onmogelijke opdracht. De in 1953 geboren componist, musicoloog, muzikant (piano en klassieke gitaar) en zanger is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij bracht -en brengt- zijn muziek voor volle concertzalen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Zijn catalogus telt meer dan 68 albums. 

Zijn muziek werd door film, theater, dans, televisie en  de radio opgepikt en veroverde zo de harten van een breed publiek. ‘Struggle for pleasure’, 'Often a bird', 'Iris’ en ‘Close cover’ zijn slechts enkele bekende voorbeelden. In 2017 bracht de componist de trilogie 'Cran aux Oeufs' uit. Het hedendaagse Brussel, het oude Rome en het oude Griekenland. 'Cran aux Oeufs' is ‘a musi-fiction’- triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden. Wim Mertens zal verschillende werken van de albums 'Charaktersketch', 'What are we, locks, to do?' en 'Dust of Truths' uitvoeren. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Wim Mertens
0 1 180123 094151

Struggle For Pleasure

Maxresdefault 14 180123 094248

The Tonality

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma