Programma
Paradiso

‘Wij zijn 18’: filmpremiere, Palio Superspeed Donkey & afterparty

‘Wij zijn 18’: filmpremiere, Palio Superspeed Donkey & afterparty

zaterdag 24 mei 2014

zaterdag 24 mei 2014

Kaarten zijn geldig voor de hele avond. Om 21 uur: première van de documentaire 'Wij zijn 18', voorafgegaan door een gesprek tussen Jan Eilander en de filmmaker Tomas Kaan. Daarna: een optreden van Palio Superspeed Donkey, gevolgd door dj’s en vj-collectief Strand Electric (met beelden uit de film).

‘Wij zijn 18’: Filmmaker Tomas Kaan zette een groep jongens van 18 die elkaar niet kennen een week lang bij elkaar. Afgesloten van de buitenwereld vertellen zij hoe het is om op de grens van volwassenheid te staan. Autochtoon, allochtoon, stadse jongens en jongens van het platteland; ze hebben geen handtekening van hun ouders meer nodig om te gaan en staan waar ze willen, ze nemen deel aan het verkeer, drinken, hebben seks en stemmen. Ze hebben nog een heel leven voor zich en kunnen alle kanten op. Kaan wil dit moment laten stollen en het ons laten voelen: die jaloersmakende, verwarrende en bijna angstaanjagende energie die hoort bij 18 zijn. Opvallend openhartige gesprekken over de relatie met hun ouders, drugs, porno, meisjes en agressie worden afgewisseld met scènes van hun onderlinge gesprekken, spel, dronkenschap en seks. De film is gestructureerd als een jongensboek en balanceert door zijn strenge stilering op de spannende grens van fictie en non-fictie. Tomas Kaan (1979) studeerde geschiedenis in Amsterdam en werd filmmaker. Zijn werk wordt gekarakteriseerd door een uitgesproken visuele stijl die de balanceert tussen documentaire en fictie. Voor Tomas is films maken een manier om de tijd te conserveren. Hij heeft een passie voor experimentele film en zijn lievelingsboek is Catcher in the Rye van J.D. Salinger. Zijn films zijn vertoond op festivals over de gehele wereld.

Palio Superspeed Donkey: alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen. De groep Nederlandse jongens van nog geen achttien jaar gaat met grote stappen vooruit. 3FM Serious Talent, DWDD, 3voor12 Hollandse Nieuwe, een toernee als voorprogramma van Bettie Serveert en een platendeal bij Top Notch records. Geen passender band voor deze avond in Paradiso.


Programma van Paradiso en Hazazah Pictures. Met dank aan het Mediafonds.

Paradiso Programme

Programma