Paradiso

Whitney + voorprogramma Julia Jacklin

Whitney + voorprogramma Julia Jacklin

zondag 13 november 2016

zondag 13 november 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Whitney bestaat uit gitarist Max Kakacek en zingende drummer Julien Ehrlich. Ehrlich verliet Unknown Mortal Orchestra om te gaan drummen bij Smith Westerns, waar hij Kakacek leerde kennen. Toen die band uit elkaar viel besloten ze samen als Whitney verder te gaan. Een goede beslissing blijkt, want vanaf de eerste nummers 'No Woman' en 'Follow' loopt de mondiale muziekpers helemaal warm voor het duo. De Volkskrant noemt het werk van de band uit Chicago al "hedendaagse popjuweeltjes" en op Pitchfork kunnen ze een 8.3 in hun zak steken. Daarna volgde het debuutalbum 'Light Upon the Lake' die de gezette toon moeiteloos voortzet. Zeer prettig in het gehoor liggende, zorgeloze indiepop met trompetje.

Julia Jacklin is een rijzende ster in het alt-country genre. Haar debuutsingle 'Pool Party' heeft een even tijdloze en zomerse vibe waarbij je heerlijk weg kunt dromen. Voor de liefhebbers van Angel Olsen en Sharon Van Etten.

Paradiso Programme

Programma