Programma
202011389 3 ORG Syd Shelton

White Riot Voorpremiere

White Riot Voorpremiere

maandag 14 september 2020

maandag 14 september 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 23:30, Hoofdprogramma: 20:30

 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon
 • Tickets alleen online verkrijgbaar

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren.

Het zijn huiveringwekkende beelden; aanhangers van het National Front, getooid met nazisymbolen, die massaal door de straten marcheren. Eric Clapton en Rod Stewart die hiervoor hun steun uitspreken. Een jonge David Bowie die zegt dat ‘Britain’ toe is aan een fascistische leider. Het zijn deze uitspraken die de trigger vormen voor een groepje bevriende kunstenaars en muzikanten om een tegenbeweging te beginnen. Vanuit een drukkerij verspreiden ze vlugschriften en organiseren ze concerten. Wat begint als een vrij obscuur en lokaal initiatief, groeit uit tot een nationale beweging die enorme demonstraties en concerten van de grond krijgt.

White Riot is een film vol energie en bovendien een waar je energie van krijgt. De muziek bevat o.a. The Clash, Sham 69, x-Ray Spex, Tom Robinson, maar ook de kort bestaande Aziatische punkband Alien Kulture die bijdragen aan de Rock Against Racism beweging. De titel White Riot verwijst naar de eerste single van The Clash. In de film staat het symbool voor hoe muziek de wereld verandert. Rubika Shah, bekend van eerdere documentaires over David Bowie en Spike Lee, gaf de film prachtig vorm in de stijl van de fanzines van toen. Een meeslepende terugblik op een fascinerende tijd, verbijsterend in hoe actueel het voelt en bijzonder inspirerend. Het is Woodstock meets the March on Washington, in Engelse punkstijl.

De avond wordt ingeleid door Oscar Smit (schrijver van de serie boeken Paradiso Punkjaren) en muzikaal opgefokt door (tr)ouwe punker & rebel DJ Mulat.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Tickets zijn persoonlijk en kunnen niet worden doorverkocht. Aan de deur wordt om een ID-bewijs gevraagd. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

  Hqdefault 200903 112329

  White Riot

  Trailer

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma