Programma
Paradiso

Wende & Amsterdam Sinfonietta

Wende & Amsterdam Sinfonietta

dinsdag 24 mei 2016

dinsdag 24 mei 2016

Tijdens de concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta werkt het strijkorkest samen met artiesten uit de pop- en jazzwereld. Afgelopen jaar werd de tournee met Wende een regelrechte hit. Wegens succes geeft deze volgens het Eindhovens Dagblad “topcombinatie” een extra, eenmalig concert in Paradiso. Wende en de strijkers dompelen het publiek anderhalf uur onder in de romantische liefde, die in alle stadia wordt bezongen.

Het programma is een mix van Wendes eigen nummers, covers en klassieke stukken, met haar liefdes-cv als rode draad. Covers zijn van onder anderen Stromae, David Bowie, Shirley Bassey, Nina Simone, Aznavour en Jacques Brel. Ook zingt Wende "When I am laid in earth" uit de barokopera Dido and Aeneas. “De boodschap van die muziek is heel romantisch", zegt Wende. "De uitdaging is dus hoe we dit naar deze tijd vertaald krijgen.” De klassieke werken van Rameau, Lekeu en Dessner sluiten qua emotie naadloos aan. De concerten werden ook in de pers bejubeld. “Wende kleurt met Sinfonietta glorieus buiten de lijntjes”, kopte NRC. “Veel van de liedarrangementen zijn zo krachtig dat ze het origineel haast doen vergeten”, schreef de Volkskrant en “Eerst onstuimig, dan intiem. Sinfonietta en Snijders zijn liefdespartners”.

“Wendes energieke Song of Yes bereikt een schreeuwende climax en haar Black Feather krijgt een knisperende groove van klop- en krasgeluiden op de klankkasten.” – NRC

‘De sterke arrangementen […] belichten volop de veelzijdigheid van ’s lands beste strijkorkest.’ – NRC

“Wende Snijders kan stilte creëren maar ook helemaal uit haar dak gaan, ze geeft zichzelf en schuwt kwetsbaarheid niet.” – Eindhovens Dagblad

Volkskrant ****

Regie: Titus Tiel Groenestege
Lichtontwerp: Jantje Geldof

Arrangementen: Jules Buckley, Rutger Laan, Wijnand van Klaveren, Reyn Ouwehand, Marijn van Prooijen en Bob Zimmerman

N.B. Dit concert is uitverkocht, maar Wende is op donderdag 2 maart 2017 terug in Paradiso met haar nieuwe programma 'Storytelling on Music'.

Paradiso Programme

Programma