Programma
Stop Making Sense st 1 jpg sd high Copyright By Jordan Cronenweth Courtesy of A24 verkleind

We Love 80s presenteert: Stop Making Sense

We Love 80s presenteert: Stop Making Sense

Wednesday 3 April 2024

Wednesday 3 April 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:30, Voorprogramma: 16:30, Hoofdprogramma: 20:00

Op 3 april 2024 wordt de legendarische Talking Heads-film 'Stop Making Sense' vertoond in de Grote Zaal van Paradiso. Zonder stoelen, dus dat betekent dat er volop gedanst en meegezongen kan worden tijdens de concertfilm die na veertig jaar terugkeert op het grote doek. Om de avond helemaal af te maken zullen de dj's van clubnacht We Love 80s vóór en na de film hits draaien van niet alleen de Talking Heads, maar ook artiesten als the Clash, Joy Division, U2, David Bowie, the Cure en nog heel veel meer.

De digitale opgefriste 4K-versie van de veertig jaar oude film spreekt een breed publiek aan: van die hard fans tot jongeren die de band niet hebben kunnen meemaken tijdens hun hoogtijdagen. 'Stop Making Sense' blijft een essentieel stukje muziekgeschiedenis, waarin duidelijk wordt hoe Talking Heads en hun invloed op hedendaagse muziek zowel oude fans als nieuwe generaties blijft fascineren. 

Het energieke en inmiddels legendarische concert, geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs), werd opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood in december 1983 en bevat de meest memorabele nummers van Talking Heads zoals ‘Once in a Lifetime’, ‘Slippery People’ en ‘This Must be the Place’. Het absurd grote kostuum van David Byrne werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film. In Stop Making Sense spelen de bandleden David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • DJ L-Dopa
Stop Making Sense2023 407a

Trailer

Stop Making Sense

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma