Programma
Paradiso

Waxahatchee, Woods, Steve Gunn

Waxahatchee, Woods, Steve Gunn

dinsdag 18 augustus 2015

dinsdag 18 augustus 2015

Indiestad presents. Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Waxahatchee is de band rondom indiefolkmuzikante Katie Crutchfield. Dit jaar verscheen de plaat ‘Ivy Tripp’ op het grote Merge Records, met daarop een spannende verzameling nummers die staan als een huis. Melodieuze, gruizige gitaarmuziek die doet denken aan Courtney Barnett, Sleater-Kinney en Pixies.

De uit New York afkomstige gitarist en songwriter Steve Gunn is al vijftien jaar bezig. Gunn, die voorheen als gitarist deel uitmaakte van Kurt Vile’s Violators, speelt lang uitgesponnen nummers met veel ruimte voor hypnotiserend gitaarspel. Met zijn bijzondere stemgeluid en bijpassende gitaarspel maakt hij van elke setting wel iets bijzonders, zo noemde Kicking the Habit hem aan de hand van zijn optreden op Le Guess Who: „.. [een] magnifiek gitarist met een sterk gevoel voor sfeer in zijn partijen”.

Woods is een Amerikaanse folkrockband uit Brooklyn. Sinds de oprichting in 2005 heeft Woods zes albums uitgebracht, met zorgeloze, melodieuze folkliedjes die uiterst geschikt zijn voor kampvuren, maar ook zeker voor op het podium. Daar experimenteert de band met tapes en geluidseffecten, die de rustige harmonieën levendig en energiek maken.

Paradiso Programme

Programma