Programma
Wade Bowen presspic

Wade Bowen + Ben Danaher

Wade Bowen + Ben Danaher

donderdag 28 juni 2018

donderdag 28 juni 2018

In Paradiso

Zaal open: 18:30, Voorprogramma: 17:00, Hoofdprogramma: 20:00

Dit concert is afgelast. Tot onze grote spijt heeft Wade Bowen zijn show op donderdag 28 juni wegens gezondheidsproblemen moeten cancelen. Er is vooralsnog geen nieuwe datum bekend. Tickets kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster.

Wade Bowen, geboren en getogen in Waco, Texas, begon zijn muzikale carrière in de band West 84 met zijn vriend Matt Miller. In 2001 besloot Bowen om zijn eigen weg te gaan en bracht hij in 2002 zijn debuut ‘Try Not To Listen’ uit. Toen de titeltrack van dit album in de top tien van de ‘Texas Music Chart’ belandde kreeg Bowen de smaak te pakken en bracht hij de daaropvolgende jaren de albums ‘The Blue Light Live’, ‘Lost Hotel’ en ‘If We Ever Make It Home’ uit. Tijdens deze periode werkte Bowen ook veel samen met zwager Cody Canada van Cross Canadian Ragweed, Ray Wylie Hubbard, Radney Foster, Randy Rogers, Brandon Rhyder en Bleu Edmondson. Vooral de samenwerking met Rogers zou zich later nog herhalen. In 2012 tekende Wade bij BNA Records (Sony) voor het album ‘The Given’ wat op een negende plek in de Country Album Charts belandde. Het grootste succes kwam in de vorm van een samenwerking met Randy Rogers, ‘Hold My Beer Vol.1’. Dit album bereikte een vierde spot in de Country Charts. Na de tweede samenwerking met Rogers op ‘Watch This’ is bowen dit jaar weer terug met zijn eigen langspeler ‘Solid Ground’.

Zou je Bowen vragen wat zijn muziek onderscheidt van de rest dan is het antwoord tekenend voor zowel zijn muziek als persoonlijkheid, “Intentisteit”.

Voorprogramma: Ben Danaher
Geboren en getogen Texaan Ben Danaher laat zich inspireren door grootheden als Merle Haggard, Ray Charles, Darrell Scott en Buddy Miller. Danaher groeide op in een muzikaal huishouden wat ertoe leidde dat hij al op jonge leeftijd met zijn vader (ook een singer-songwriter) op het podium stond. Inmiddels gegroeid in zijn muziek, wat een combinatie is van Country, Blues en Americana, besloot Ben te verhuizen naar Austin om zijn carrière als muzikant na te streven waar hij in het voorprogramma stond van artiesten als Ray Wylie Hubbard, Hal Ketchum, Jack Ingram, Shawn Mullins, Rhett Miller, Angaleena Presley en Pat Green. Inmiddels woont Danaher in Nashville en bracht hij in 2013 zijn EP ‘Starting Over’ uit. Dit jaar staat hij met zijn nieuwe single ‘Jesus Can See You’ in het voorprogramma van Wade Bowen.

Bekijk evenement op Facebook

Van het Sugar Mountain Blog:

Wade Bowen Youtube Image 1

When I Woke Up Today

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Wade Bowen Youtube Image 2

Trouble

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma