Programma
Paradiso

Vrouwen schrijven niet met hun tieten

Vrouwen schrijven niet met hun tieten

Tuesday 19 April 2016

Tuesday 19 April 2016

Dit programma vindt niet in Paradiso plaats, maar in Paradiso Noord, Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Programma met zitplaatsen.

Er waait een frisse wind door ons land. In navolging van Amerikaanse schrijfsters als Ariel Levy en Lena Dunham schrijven steeds meer jonge Nederlandse vrouwen over genderrollen, over alledaags seksisme en over hun rol als schrijver. Geen pamfletten, maar persoonlijke verhalen en observaties vol humor en verontwaardiging.

Vrouwen schrijven niet met hun tieten is een avond vol interviews en optredens door de schrijfsters die zijn opgenomen in de gelijknamige bundel, samengesteld door Wiegertje Postma, die deze avond wordt gepresenteerd: een nieuwe groep jonge schrijfsters, columnisten en bloggers die in toenemende mate het debat over het ‘nieuwe feminisme’ bepalen.

Hanna Bervoets vertelt over de sloopkogel van Miley Cyrus, Simone van Saarloos over hoe mannen met hun piemels schrijven, er is een boekenpanel met onder andere Niña Weijers over vrouwelijke schrijvers die hen inspireerden, muziek van Aafke Romeijn en meer. Clarice Gargard presenteert de avond.
Het volledige programma wordt spoedig bekendgemaakt.

Paradiso in samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact.

Paradiso Programme

Programma