Programma
XIUHTEZCATL MARTINEZ film Veerkracht

Voorpremière Veerkracht / Visie voor een nieuw Amerika

Voorpremière Veerkracht / Visie voor een nieuw Amerika

Tuesday 14 November 2017

Tuesday 14 November 2017

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 20:15, Hoofdprogramma: 20:45

Kaartverkoop alleen aan de deur

Op zoek naar antwoorden over de mensenrechten die onder druk staan in het huidige politieke klimaat in de V.S. brengt filmmaker Babeth VanLoo diverse personages in beeld in een land dat een enorme identiteitscrisis ondergaat.

Met onder meer: Angel Kyodo Williams, oprichter van het Center for Transformative Change in Berkeley, Californië, en spiritueel leider van het Brooklyn Zen Center, over anti-racisme; Robert Thurman, schrijver en professor op de Columbia Universiteit in New York, over de ‘sensitivity-revolution’; Charlene Carruthers, van het Black Youth Project, over de LGTB-beweging en de bevrijding van de zwarte vrouw; Xiuhtezcatl Martinez, een 17-jarige ‘native American’ milieu-activiste en hiphopartieste, over de rechten van de oorspronkelijke bewoners van de VS en het recht van de mensheid op schoon water; Lucia Rijker over de verslaving aan televisiekijken; en Patrick Ferris, zanger van de band The Americans, over het rouwproces na de verkiezing van Trump.

De film verbeeldt de opkomst van een linkse spiritualiteit:'The Spiritual Left is not what the media thinks it is ...'

Met een voorgesprek met Lucia Rijker (voormalig kickbokser en actrice, die zelf in de film zit) en Geert Lovink (mediafilosoof), onder leiding van Menno Grootveld.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  ANGEL film Veerkracht
  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
  Poster veerkracht voor site

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma