Programma
Vernon chatlein persfoto

Vernon Chatlein

Vernon Chatlein

vrijdag 22 september 2023

vrijdag 22 september 2023

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Onder leiding van percussionist Vernon Chatlein duikt een groep uitmuntende jazzmusici in de inheemse muziekstijlen van Curaçao. Chatlein verkende het oude klankarchief Zikinza, dat hem door de Afro-Curaçaose muziekhistorie leidde. Geïnspireerd door de pioniers van weleer componeerde hij nieuw werk. Na eerdere projecten is Chatlein i su Zumbi vooral beïnvloed door de mysterieuze stijl Muzik di Zumbi. Vernon Chatlein is een muzikant met een uitgebreid kleurenpalet. Oorspronkelijk afkomstig van Curaçao verbleef hij twee jaar in Cuba om muziek te studeren. Daarna verhuisde hij naar Nederland voor verdere studie bij de godfather van de Curaçaose jazz, Randal Corsen. Op zijn solodebuut Peace, Love & Music zette hij de toon voor zijn huidige muziek, waarin hij jazz en latin verbindt met Antilliaanse ritmes. 

Vorige maand stond hij nog in een uitverkocht ITA (Internationaal Theater Amsterdam), met het Tula Herdenkingsconcert. Een eerbetoon voor de Curaçaose verzetsstrijder Tula, die in 1795 de grootste opstand van tot slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk leidde en hiermee onmiskenbaar bijdroeg aan de emancipatiedrang van tot slaafgemaakten op Curaçao en de omringende eilanden. Tevens was Chatlein afgelopen editie van North Sea Jazz curator voor het Sounds of Diversity programma.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Vernon Chatlein
Vernon Chatlein - Mi'n ta Pober ft. Godwin Louis & Elia Isenia

Vernon Chatlein - Mi'n ta Pober ft. Godwin Louis & Elia Isenia

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Vernon Chatlein i su Zumbi

Vernon Chatlein i su Zumbi

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma