Programma
Graafweb

Van der Graaf Generator

Van der Graaf Generator

Thursday 23 April 2020

Thursday 23 April 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Het concert van Van der Graaf Generator op 23 april is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op dinsdag 8 september. Dit vanwege het uitstellen van de gehele tournee in verband met het coronavirus. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen zo spoedig mogelijk een e-mail met meer informatie.

We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

English:

The Van der Graaf Generator concert on April 24th is postponed to Tuesday September 8th due to the corona virus. The location and times have not changed. Bought tickets remain valid for the new date of the concert. All ticket buyers will receive an e-mail with details as soon as possible.

We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone.

=============

Van der Graaf Generator wordt in 1967 in Manchester opgericht door zanger/gitarist Peter Hammill, drummer Chris Judge en toetsenist Nick Peame. De muziek wordt vandaag de dag bestempeld als progressieve rock, maar was in die tijd vooral zeer experimenteel en kunstzinnig. De bandnaam ontlenen ze van de machine die statische energie opwekt. 

Nog voor het succes gaat de band kort uit elkaar, maar in de jaren '70 lukt het toch met het tweede album 'The Least We Can Do Is Wave At Eachother' , dat met name in Italië voor veel fans zorgt. Echt commercieel blijft uit, maar dat weerhoudt Van der Graaf Generator er niet van om 13 albums uit te brengen en over de hele wereld te toeren. 

Anno 2019 bestaat de bezetting naast Hammill, die met zijn solo-project ook menig maal Amsterdam aan deed, uit Hugh Banton en Guy Evans. Beide artiesten voegden zich in 1968 al voor het eerst bij de band. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Van der Graaf Generator
Het concert van Van der Graag Generator is uitgesteld naar dinsdag 8 september 2020.

A Plague of Lighthouse Keepers

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Het concert van Van der Graag Generator is uitgesteld naar dinsdag 8 september 2020.

Theme One

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma