Programma
Paradiso

Uitmarkt @ Paradiso

Uitmarkt @ Paradiso

Saturday 30 August 2014

Saturday 30 August 2014

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen met veel theater, muziek, dans, literatuur en film van 29, 30 en 31 augustus op het Museumplein, Leidseplein en omgeving.

De Uitmarkt trekt jaarlijks zo'n 450.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het festival opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met meer dan 450 optredens door zo'n 2.000 artiesten. Van klassiek tot kindvriendelijk, hiphop tot dans en theater tot jazz – er is voor ieder wat wils.

Paradiso presenteert ism PMP Productiehuis (PMP), Likeminds (LM), Grote Prijs van Nederland (GPNL) en Marmoucha (MM) korte showcases van artiesten en producties van het komende seizoen.

Grote zaal:
12.00 uur: Ziarah en Tarikh Janssen (LM)
13.00 uur: Karim El Guennouni (MM)
14.00 uur: Samora Bergtop (LM)
15.00 uur: Marnix Dorrestein / IX (PMP)
16.00 uur: Fahd Lahrzaoui (LM)
17.00 uur: FACTORY met Tg. Schwalbe (LM)
18.00 uur: Maask (LM)
19.00 uur: Mongoose (GPNL)
20.00 uur: Sofia Dragt (GPNL)
21.00 uur: Rogier Pelgrim (GPNL)

Kleine zaal:
12.30 uur: Micha Ghorghy (LM)  
13.00 – 16.00 uur: DJ T.E.K. (MM)
13.30 uur: n.n.b. (MM)
14.30 uur: Quartet Ahaddaf (MM)
15.30 uur: Khadija Massaoudi (LM)

Likeminds is theaterproducent en een netwerk van jonge, artistiek diverse kunstenaars die stem geven aan de stadscultuur van nu. In alles is Likeminds een afspiegeling van Amsterdam: divers, dynamisch, bevlogen en eigenzinnig.

Karim El Guennouni, bekend van De Varkensfabriek en zijn vorige solo, Jan Janszoon de Blonde Arabier, speelt in de solo voorstelling Voor Aap een Nederlands-Marokkaanse acteur die blank is en daardoor moeilijk aan de bak komt. Als hij ontdekt dat er Zweeds bloed door zijn aderen stroomt en zijn naam verandert in Basmus Ollafson krijgt hij de kans om zijn eerste blanke rol te spelen, als Jezus Christus. Op de filmset in Israel komen er gewetensvragen bij hem naar boven. Waarom is Jezus een blanke als hij uit het Midden-Oosten komt? Karim El Guennouni staat bekend om zijn snelle, vlijmscherpe en grappige speelstijl. In Voor Aap, geregisseerd door Peter Faber, speelt Karim alle verschillende personages zelf, van de acteur tot Jezus en van de schrijver van het scheppingsverhaal tot Bram Moskowicz.
Grote Zaal | 13.00 uur | Gepresenteerd door Marmoucha

In zijn nieuwe show IX verpakt Marnix Dorrestein grote vragen in kleine muzikale verhaaltjes. De frontman van de Grote Prijs van Nederland winnaar Über-Ich gaat solo en maakt een muziekvoorstelling, die in al haar eenvoud diep in het hart raakt. Samen met Jasper Slijderink op toetsen en Jelle Huiberts op drums combineert Marnix Dorrestein zijn liefde voor de sixties en Afrikaanse muziek met zijn koppigheid en experimenteerdrift. IX is geproduceerd door Paradiso Melkweg Productiehuis in coproductie met Grote Prijs van Nederland en wordt financieel mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds.
Grote Zaal | 15.00 uur | Gepresenteerd door Paradiso Melkweg Productiehuis
Een katachtig roofdier dat op het eerste oog niet zo veel voorstelt en toch met zijn razendsnelle reflexen en uiterst hoge overlevingsinstinct in staat is een cobra te doden, dat is Mongoose! Op 11-jarige leeftijd is hij begonnen met rappen en nu staat de twintigjarige Groninger bekend om zijn rauwe, ongepolijste flow en inhoudelijke, veelal autobiografische lyrics. Mongoose wil zich niet beperken tot één genre en werkt met veel verschillende producers samen aan tracks, die gaan van oldschool beats tot aan dubstep. In 2013 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop.
Grote Zaal | 19.00 uur | Gepresenteerd door De Grote Prijs van Nederland

Sofia Dragt is een singer songwriter die ongekunstelde liedjes met een klassieke ondertoon maakt. Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in een vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. De natuur is een grote inspiratiebron voor de uit Wageningen afkomstige zangeres. Ze speelde als support voor onder andere Dotan, Lucky Fonz III en Wallis Bird, won in 2013 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer songwriter en komende oktober verschijnt haar debuut album.
Grote Zaal | 20.00 uur | Gepresenteerd door De Grote Prijs van Nederland

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. In 2012 werd hij bekend door zijn deelname aan ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’, later dat jaar won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer songwriter. Belangrijke bronnen van inspiratie voor hem zijn artiesten als Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard. Rogier speelde in het voorprogramma van Blaudzun, Handsome Poets, Janne Schra, Andy Burrows en gitaarlegende Leo Kottke. Zijn debuut album 'Roll The Dice' verscheen in januari 2014.
Grote Zaal | 21.00 uur | Gepresenteerd door De Grote Prijs van Nederland

Het Ahaddaf Quartet is een bijzonder Arabisch jazz kwartet, dat begin 2011 is opgezet door muzikaal leider Mohamed Ahaddaf. Het Quartet bestaat uit jonge veelbelovende professionele musici uit verschillende delen van de wereld.  Zij maken eigen composities vanuit diverse muzikale achtergronden, zoals Arabische Ud muziek, de Andalus-flamengo en de moderne jazz. Het Quartet bestaat uit de Marokkaanse Ud speler Mohamed Ahaddaf, op piano Avishai Darash uit Israël, op contrabas de Duits/Franse Stephan Raidl en de drummer/percussionist Ulas Asksunger uit Turkije.
Kleine Zaal | 14.30 uur | Gepresenteerd door Marmoucha

Paradiso Programme

Programma