Programma
Paradiso

Uitmarkt in Paradiso

Uitmarkt in Paradiso

zaterdag 29 augustus 2015

zaterdag 29 augustus 2015

Met optredens van Likeminds, Tombaz, ZO! Gospel Choir, Charl Delemarre en Kasba.

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen met veel theater, muziek, dans, literatuur en film van 28, 29 en 30 augustus op het Museumplein, Leidseplein en omgeving.

De Uitmarkt trekt jaarlijks bijna 500.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het festival opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met meer dan 450 optredens door zo'n 2.000 artiesten. Van klassiek tot kindvriendelijk, hiphop tot dans en theater tot jazz – er is voor ieder wat wils.

Paradiso presenteert ism Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP), Likeminds (LM), Grote Prijs van Nederland (GPNL), Stichting Pera (SP), ZO! Gospel Choir, Marmoucha (MM) en de Paradisowinkel.nl korte showcases van artiesten en producties van het komende seizoen.

Grote Zaal:
12.00 uur: Kasba (MM)
13.00 uur: ZO! Gospel Choir
14.00-14.30 uur: Likeminds Factory - Decamerone Songs (LM)
14.45-15.15 uur: Likeminds Factory - Decamerone Songs (LM)

Kleine Zaal:
13.30 uur: Tombaz, ‘Nachten van Istanbul’ (SP)
15.00 uur: Charl Delemarre (GPNL)

Hal:
12.00-16.00 uur: Paradisowinkel.nl

Paradisowinkel.nl is de webwinkel van Paradiso die voor de Uitmarkt een keer fysiek aanwezig is.  Naast mechandise vind je hier muziek, boeken, kleding en verrassende limited editions. De realisatie en verkoop van alle artikelen is in samenwerking met programmeurs, ontwerpers, kunstenaars, muzikanten en diverse merken.

Kasba
Grote Zaal | 12.00 uur | Gepresenteerd door Marmoucha
Kasba brengt een energieke crossover van Noord Afrikaanse en Westerse muziek gecombineerd met maatschappelijk geëngageerde teksten over onder meer vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, en natuurlijk ook over de liefde. Ook werkte Kasba samen met tal van artiesten, zoals Paul de Leeuw, het Metropool Orkest, Frank Boeijen en Bløf. Stilzitten is er niet bij als deze negenkoppige band zich in beweging zet en de zaal in Noord Afrikaanse sferen brengt.

ZO! Gospel Choir
Grote Zaal |13.00 uur
ZO! Gospel Choir heeft de afgelopen jaren een ijzersterke live reputatie opgebouwd. Handelsmerk van koor zijn prachtige harmonieën, krachtige lead vocals en een authentiek internationaal bandgeluid. Nu keert het "beste koor van Nederland" in hun vijfjarig jubileumjaar terug naar de essentie. De ZO! Gospel Choir "A Capella Sessions". Laat je mee terug voeren naar de plantages van de Nieuwe Wereld. De plek waar het allemaal begon en van waaruit spirituals evolueerden tot Black Gospel. Een muzikale reis door de tijd. Zonder instrumentale begeleiding en binnen een intiem aanvoelende setting wordt ruim baan gemaakt om de stem weer center stage te geven. Precies zoals het ooit eens begonnen is. De ZO! Gospel Choir "A Capella Sessions" brengen je terug naar de bron en via het verleden naar het heden en misschien zelfs wel naar de toekomst.

Tombaz: ‘Nachten van Istanbul’
Kleine Zaal | 13.30 uur | Gepresenteerd door Stichting Pera
Tombaz trekt een muzikale schatkist open van liederen uit het rijke cultureel verleden van Istanbul. Turkse authentieke, virtuoze instrumentale nummers waarbij u zich waant in mysterieuze nachten worden afgewisseld met ondeugende teksten over roesmiddelen, gezongen verhalen over gepassioneerde escapades uit de harem van de Sultans en dramatische liefdesgeschiedenissen.

Zangeres Meral treedt op met een vijfkoppig multicultureel gezelschap van Turkse, Roemeense, Griekse en Nederlandse musici, die zowel authentiek Turkse als klassieke instrumenten bespelen.

Zang: Meral Ari-Tuğa; Klarinet: Emirhan Tuğa; Viool: Stijn Schmeddes; Piano: Takis Grammatikopoulos; Contrabas: Gabriel Barbalau; Percussie: Alper Kekeç.

Likeminds
Grote Zaal | 14.00 – 14.30 uur & 14.45-15.15 uur 
Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron en podium. De stad is dan ook de hoofdpersoon in ons Decamerone project. Jonge Amsterdammers (17-24 jaar) trekken de stad in op zoek naar verhalen van vlees en bloed, om vervolgens te performen op basis van deze gevonden verhalen. Op de Uitmarkt hoor je de Decamerone band. Luister goed, want misschien zit jouw verhaal ertussen. Meer? www.decamerone.nu

Charl Delemarre
Kleine Zaal | 15.00 uur | Gepresenteerd door De Grote Prijs van Nederland
Charl Deemarre is een gedreven singer-songwriter met een missie. Een rondtrekkende enigszins getormenteerde troubadour op oorlogspad, met een rugzak vol met persoonlijke liedjes. Recht uit het hart en uit het leven gegrepen. Een einzelgänger die bij nacht en ontij rusteloos door de donkere krochten en steegjes van de oude binnensteden doolt.

Paradiso Programme

Programma