Programma
Paradiso

Typex tekent Rembrandt

Typex tekent Rembrandt

zondag 14 april 2013

zondag 14 april 2013

Feestelijke presentatie van het boek dat tekenaar Typex in opdracht van het Rijksmuseum over Rembrandt van Rijn heeft gemaakt. Met een inleiding van Joost Swarte over de relatie cinema / strips, een korte film van Lex Reitsma over de totstandkoming van het boek en live muziek van Spilt Milk, ET Explore Me, The Avonden. De DJ tijdens de signeersessie van REMBRANDT is Dirk Dircx.

Rembrandt is een graphic novel over Nederlands grootste schilder. Typex heeft zich visueel laten inspireren door de tekeningen en schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten waardoor beeld en verhaal een geheel vormen. Elk hoofdstuk toont aan de hand van een sleutelfiguur een periode uit Rembrandts leven en heeft daardoor zijn eigen dynamiek, verteltrant en kleurenpalet.

Typex (Amsterdam, 1962) studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij maakte illustraties voor onder meer het Crossing Border festival, NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Playboy, Taptoe, OOR, Het Parool, de Volkskrant, VPRO Gids, Nieuwe Revu, P.I.M. en La Cruda. Typex illustreerde tevens kinderboeken, onder meer voor Bibi Dumon Tak, en hij schreef en tekende ook eigen kinderboeken. Er staan talloze strippublicaties op zijn naam.

Paradiso Programme

Programma