Programma
Iron Skulls Vicente R

Triple Bill: Iron Skulls, Art Move Concept, Mazel Freten

Triple Bill: Iron Skulls, Art Move Concept, Mazel Freten

Thursday 16 August 2018

Thursday 16 August 2018

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €16,50 excl. servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

Op woensdag 15 en donderdag 16 augustus presenteert Summer Dance Forever twee programma’s met enkele van de beste hiphop dansvoorstellingen van het moment. Iedere avond is een andere combinatie van shows te zien, vol met Nederlandse premieres van internationaal gerenommeerde makers, zoals de Spaanse Iron Skulls en Sadeck Berrabah’s Géométrie Variable.   


Mazel Freten: Untitled
Nederlandse première

Met hun unieke stijl en persoonlijkheden hebben Laura Defretin aka Laura Nala en Brandon Masele aka Honey in korte tijd een stevige plek weten te veroveren in de hiphop dans en battle scene. Untitled - hun allereerste creatie samen - begon als een korte showcase aan het einde van een werksessie. Defretin en Masele besloten om deze clash van identiteiten verder uit te bouwen tot een voorstelling. Geen scenografie, slechts twee personen die een stuk geschiedenis delen in een dans die op hen lijkt, een mix van hiphop- en electroculturen. Simpelweg een intens en levendig moment in het theater dat geen titel nodig heeft.


Iron Skulls: No Sin Mis Huegos
Nederlandse première

Het Spaanse gezelschap Iron Skulls staat bekend om hun uiteenlopende en eclectische bewegingstaal en sleept de ene na de andere prijs in de wacht. In hun nieuwste productie No Sin Mis Huesos richt Iron Skulls zich op de verscheidenheid aan dansstijlen uit de 21e eeuw, om zo hun eigen culturele geschiedenis te verenigen met het heden. Urban dance, contactimprovisatie en Butoh komen samen in een unieke uitvoering die het verleden opnieuw bezoekt. No Sin Mis Huesos werd speciaal gemaakt voor de 400-jarige herdenking van de dood van Cervantes (1616), een soldaat die niet langer in staat was om te vechten en in schrijven zijn ware passie vond. 


Art Move Concept: EXIT
Nederlandse première, familievoorstelling

Het toonaangevende Franse duo Soria Rem en Mehdi Ouachek stijgt boven de traditionele hiphop-taal uit. Hun mix van hedendaagse dans, circus en mime creëren is een grensoverschrijdende tour de force van gebaren en bewegingen. Grote choreografen als Franco Dragone (Cirque du Soleil), Slava Polunin (Slava Snow Show) en Kader Attou (Accrorap Co.) onderschrijven het werk van Art Move Concept. Met EXIT tonen zij de diepste verlangens van drie mensen die hun leven leiden zonder enige tussenruimte. Vanuit eenvoudige dagelijkse handelingen laten Rem en Ouachek verrassende en bizarre uitkomsten ontstaan. De humor, kracht en lichtheid maken van EXIT een show voor alle leeftijden. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  Programma