Triggerfinger 1 foto Beeldspraak Peter van Hal

Triggerfinger + PEUK

Triggerfinger + PEUK

5 jun 2023

5 jun 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Tickets worden twee dagen voorafgaand aan het programma per e-mail toegestuurd. 

Dit concert is uitverkocht. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via deze link. Heb je een ticket maar kun/wil je niet meer naar het concert? Dan kun je een ticket uit je bestelling aanbieden aan iemand op de wachtlijst via je account. Zie deze pagina voor meer informatie over de wachtlijst en het teruggeven van tickets. 

Triggerfinger is een wervelende driekoppige rockformatie uit Vlaanderen. Het trio staat bekend om hun energieke liveoptredens en hun rauwe, bluesy rockgeluid. De band werd opgericht in 1998 en bestaat uit zanger/gitarist Ruben Block, bassist 'Monsieur Paul' oftewel Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens. In 2023 maakte Paul bekend dat hij stopt met de band; hij wordt vervangen door bassist Geoffrey Burton. 

In 2004 bracht Triggerfinger hun debuutalbum uit, getiteld "Triggerfinger". Het album werd goed ontvangen en leverde de band een bescheiden hit op met het nummer "Inner Peace". Hun volgende album, "What Grabs Ya?", kwam uit in 2008 en bevatte de hit "Short Term Memory Love". In 2012 scoorde de band onverwacht een nummer één-hit met hun cover van Lykki Li's "I Follow Rivers". Triggerfinger bleef gestaag aan populariteit winnen en bracht vervolgens nog vijf studioalbums uit, waaronder "By Absence Of The Sun" (2014) en "Colossus" (2017).

Afscheid Monsieur Paul
Na vijfentwintig boeiende, muzikaal opwindende jaren stapt Monsieur Paul uit Triggerfinger. Het was “a long and winding road” legt Paul uit. “Spannende jaren van hard werk en nog harder lachen; een tijd waarin drie muzikanten naar elkaar toegroeiden, een tijd van collega’s die vrienden werden, broers.” Na lang beraad nam Paul Van Bruystegem de (moeilijke) beslissing om een andere weg in te slaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan, om terug het gevoel te krijgen van “een sprong in het diepe” te kunnen maken, zonder zeker te weten of hij wel goed kan zwemmen.

Om het hoofdstuk af te sluiten gaat Monsieur Paul nog een laatste keer mee op de planken staan: de band speelt nog drie finale concerten in originele bezetting, waaronder dit concert in Paradiso.

Support act: PEUK

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Triggerfinger

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma