Programma
Paradiso

Tribute to Truman Capote

Tribute to Truman Capote

dinsdag 14 februari 2017

dinsdag 14 februari 2017

Programma met zitplaatsen.

De Amerikaanse schrijver Truman Capote is vooral bekend van Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood en vanwege de film Capote uit 2005 met de meesterlijke Philip Seymour Hoffman. Binnenkort verschijnen voor het eerst alle eenentwintig  korte verhalen van Capote in Nederlandse vertaling, de aanleiding voor een feestelijke avond rondom deze enigmatische icoon van de moderne Amerikaanse literatuur.

Capote-kenners en fans dragen voor uit zijn werk en vertellen over hun fascinatie met hem. Connie Palmen vertelt over de vriendschap tussen Marilyn Monroe en Capote, en Peter Buwalda over In Cold Blood, dat wel wordt beschouwd als de eerste literaire non-fictie roman in de moderne literatuur. Saxofonist Yuri Honing vertolkt het nummer 'A Sleeping Bee', waarvoor Capote de tekst schreef. Jazzquartet  BRUUT! speelt New Yorkse jazz uit de jaren 60. Daarnaast nog optredens en voordrachten van schrijfster Annelies Verbeke, acteurs Wilfried de Jong & Wim Opbrouck en cabaretier Johan Goossens.

Truman Capote (1924-1984) was al op zeer jonge leeftijd een begenadigd schrijver, en wordt vooral geroemd vanwege zijn scherpe observatievermogen en zijn onvergetelijke personages. Uitgeverij Podium brengt nu voor het eerst alle eenentwintig verhalen van Capote in Nederlandse vertaling uit, met klassiekers ‘Een nachtboom’ en ‘Een kerstherinnering’, maar ook een tiental niet eerder vertaalde verhalen. De bundel Alle Verhalen is deze avond met 5 euro korting verkrijgbaar.

Programma samengesteld door BuroExtra in opdracht van Uitgeverij Podium, in samenwerking met Paradiso.

Paradiso Programme

Programma