Paradiso

TRANSMISIÓN FLAMENCA

TRANSMISIÓN FLAMENCA

Sunday 13 June 2010

Sunday 13 June 2010

Ursula Lopez - dans, Tino van der Swan - gitaar, Antonio Campos - zang, Pablo Suarez - piano.

Concert met zitplaatsen.

‘Transmisión Flamenca’ en ‘LLeno de Flamenco’ is een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met flamenco uit Spanje, in relatie tot de Nederlandse flamenco-beoefening.

Het middagprogramma bestaat uit verschillende ‘Bailes’ en ‘Cantes’ die het veelzijdige karakter van flamenco tonen. De choreografieën van de dansen zijn gemaakt door diverse docenten / choreografen uit Nederland en Spanje. De nadruk ligt op dans; er treden amateurdansgroepen op, waaronder enkele kindergroepen, en zijn solo’s te zien van jonge artiesten en docenten. De optredens worden begeleid door professionele flamencozangers en –gitaristen uit Nederland en buitenland.

Avondvoorstelling: ‘Transmisión Flamenca’ van Ursula López y Grupo. Dans: Ursula Lopez, zang: Antonio Campos, gitaar: Tino van der Sman, piano: Pablo Suarez.

Na afloop van de avondvoorstelling vindt in de Grote zaal een dansfeest  plaats waar op Sevillanas, Tangos, Rumbas,  Bulerías en andere Spaanse muziek gedanst kan worden.

Tevens zijn op deze dag in Paradiso een collectie flamencofoto’s en flamencoschilderijen bezien. Fotografie: Remco van Blokland, Annemiek Rooijmans, Hans Speekenbrink. Schilderijen: Lena Lafaki, van wie twee flamenco schilderijen  worden verloot. Tijdens de ‘Tablao’ (korte solo’s in de Kleine Zaal) is een uitgebreide tapasbar aanwezig, geserveerd door restaurant ‘Duende’.

Paradiso Programme

Programma