Programma
Paradiso

TOP NOTCH PRESENTS: FAKKELBRIGADE, ZWART LICHT, WINNE, ZO MOEILIJK

TOP NOTCH PRESENTS: FAKKELBRIGADE, ZWART LICHT, WINNE, ZO MOEILIJK

donderdag 11 juni 2009

donderdag 11 juni 2009

DJ The Flexican, Host MC Fit.

Fakkelbrigade: De krater van een leegte die Opgezwolle achterliet, is gevuld met iets nieuws: de Fakkelbrigade. Ex-Opgezwollenaars Rico en Sticks verbroederden opnieuw met beatmaker A.R.T., Typhoon en James. Na grofweg een jaar sparren komt de groep eind mei met hun eerste album.

Winne: Winne (Winston Bergwijn) kwam als kleine jongen vanuit Suriname naar Rotterdam, om daar in ruim twintig jaar uit te groeien tot de bevlogen MC die hij nu is. Zijn carrière nam een grote vlucht toen hij het nummer ‘Top 3 MC’ liet lekken op internet, waarna een enorme buzz op gang kwam. Terwijl hij enkele nummers opneemt met medehiphoppers en optreedt met Opgezwolle en U-Niq, en daarnaast werkt als leidinggevende bij een kabelexploitant, groeit het plan voor een debuutalbum. Na een lange periode van geruchten, moeilijke keuzes en andere obstakels is er sinds 13 maart eindelijk het album ‘Winne Zonder Strijd’.


Zwart Licht: Zwart Licht is een duo, bestaande uit Hayzee die de instrumentale helft vormt en Akwasi, die het vocale deel voor zijn rekening neemt. De twee jonge honden ontmoetten elkaar op de middelbare school, maar het zou nog een paar jaar duren voordat ze hun krachten bundelden in Zwart Licht. Beïnvloed door acts als Wu-Tang Clan, N.E.R.D, Stic Man, maar ook System Of A Down en de UK-grime scene, sloeg het koppel aan het opnemen. Begin 2009 was hun eerste album ‘Bliksemschicht’ een feit. Live worden ze vergezeld door de nog piepjonge MC Leeroy.


Zo Moeilijk: Nikes, Nosa en Rosco zijn de drie mannen van Nijmeegse bodem die samen Zo Moeilijk vormen. Trots op hun accent en met hiphop uit de jaren negentig als inspiratiebron brengen ze al een paar jaar hiphop in de straten van Nijmegen. Eind 2008 kwam, na hun eerste plaat ‘Nosa featuring Rosco’(2006), het langverwachte tweede album ‘Nijmeegse Modo’ uit. Een plaat vol met eigenzinnige beats en een briljante tekstuele wisselwerking tussen Nosa en Rosco.

Paradiso Programme

Programma