Programma
Paradiso

Tonefloat presents: Mekanik Kommando, Mick Ness, Demi Mazurka

Tonefloat presents: Mekanik Kommando, Mick Ness, Demi Mazurka

vrijdag 5 mei 2017

vrijdag 5 mei 2017

Paradiso presenteert Tonefloat presents: Mekanik Kommando, Mick Ness, Demi Mazurka in OT301. Adres: Overtoom 301, Amsterdam.

Tonefloat is een Nederlands label dat in 2017 zijn twintig jarig bestaan viert. Tussen hun ruim tweehonderd mooi vormgegeven releases met avontuurlijke muziek zitten namen als Dirk Serries, Porcupine Tree, Anja Garbarek maar ook Nederlandse acts als Mecano UnLtd, The Use Of Ashes of Polar Twins. In OT301 viert het label dat drie Nederlandse acts allemaal min of meer gelijktijdig een nieuwe release uit hebben.

Mekanik Kommando is een van de bekende namen uit de muzikale ULTRA stroming van begon jaren tachtig. Dit was een beweging die voortborduurde op de DIY principes van de punk maar meer met experiment bezig was. Mekanik Kommando uit Nijmegen experimenteerde met elektronica en had twee bassisten. Ze waren een van de eerste ULTRA bands die in 1981 een album uitbrachten. ‘It Would Be Quiet In The Woods Tonight If Only A Few Birds Sing’ werd zeer goed ontvangen en het levered de band een contract op bij een grote platenmaatschappij. Dit album is nu door Toneflaot weer opnieuw op vinyl uitgebracht. Ter gelegenheid daarvan hebben ze ook besloten, na zo’n 30 jaar weer als Mekanik Kommando op te gaan treden.

De roots van Mick Ness liggen in de Nederlandse ULTRA beweging van begin jaren tachtig. Hij maakte in 1981 min of meer in zijn eentje de prachtplaat ‘Leave Me Your Ears’. Hierop experimentele popmuziek sterk beinvloed door Joy Division en The Pop Group. Mick Ness is zijn hele leven muziek blijven maken. De laatste jaren staat hij vaak met Mecano UNLtd op het podium. Zijn net verschenen album ‘Madhouse Promenade’ bevat avontuurlijke, spannende
Popmuziek.

Demi Mazurka is de nieuwste aanwinst van Tonefloat Records. De avontuurlijke muziek van deze relatief jonge Amsterdamse formatie kan omschreven worden als melancholische popsongs met invloeden uit indie, hiphop en jazz. Denk aan Sufjan Stevens, Motorpsycho en Stereolab. Hun eerste album voor Tonefloat, ‘Come out and Play’ is net van de persen gerold.

Paradiso Programme

Programma