Programma
Tom Misch Yussef Dayes Website

Tom Misch & Yussef Dayes

Tom Misch & Yussef Dayes

Monday 22 March 2021

Monday 22 March 2021

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Kaartverkoop via Ticketmaster.
Diverse prijssoorten beschikbaar:

Ticketprijzen:
Rang 1 (staanplaatsen): €44,80
Rang 2 (zitplaatsen): €50,40
Rang 3 (zitplaatsen): €39,20
Rang 4 (zitplaatsen): €28,00
* Alle prijzen inclusief servicekosten.
Er is geen lidmaatschap nodig.
  • Programma half zittend, half staand

NL: Het concert van Tom Misch & Yussef Dayes is vanwege de aanhoudende onzekere situatie rondom het coronavirus helaas afgelast. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail van Ticketmaster met meer informatie.

ENG: The Tom Misch & Yussef Dayes concert has unfortunately been canceled due to the continuing uncertainty surrounding the corona virus. All ticket buyers will receive an email from Ticketmaster with more information.

Op maandag 22 maart 2021 geven twee vaandeldragers van de spannende hedendaagse Londense jazzscene Tom Misch en Yussef Dayes een bijzonder concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In april 2020 bracht het duo hun gezamenlijke album 'What Kinda Music' uit via het iconische jazzlabel Blue Note.

Samenwerking
De samenwerking tussen Misch en Dayes klinkt misschien verrassend, maar kent een lange geschiedenis. Beide heren groeiden op in dezelfde buurt in Zuid-Londen en maakten op jonge leeftijd via een bandcompetitie op school al kennis met elkaar. Dat Londen een vruchtbare geboortegrond is voor muzikanten, weten we al een tijdje. Zo trekt een geheel nieuwe generatie aan muzikanten als Ezra Collective, Shabaka Hutchings, Tom Misch, KOKOROKO, Yussef Dayes, Nubya Garcia, Alfa Mist en Kamaal Williams de laatste jaren wereldwijd veel aandacht met hun jazz-infused hiphop, afrobeat, pop, breakbeat, (neo)soul, funk en elektronica.

Ondanks het feit dat Misch en Dayes elkaar al sinds jonge leeftijd kennen, was het er van een officiële samenwerking nog niet gekomen. Dat gaat veranderen in 2020, want in april brengt het duo hun eerste gezamelijke langspeler 'What Kinda Music' uit via Blue Note Records. De eerste single van het album is inmiddels al te beluisteren via Spotify.

“What Kinda Music” you can sense the DNA of both musicians, but fusing so effortlessly and beautifully that it creates something else entirely”.

##

Yussef Dayes
De virtuoze Yussef Dayes wordt geroemd als één van de spannendste jazzdrummers van dit moment. Hij brak in 2016 door met de release van het album 'Black Focus' met Yussef Kamaal, het duo wat hij destijds vormde met de tevens uit Londen afkomstige toetsenist Kamaal Williams. En ondanks zijn jonge leeftijd - Dayes was ten tijde van de release slechts 22 jaar oud - wordt het album nu al gezien als een iconisch werk en één van de belangrijkste jazz-uitgaves van de afgelopen jaren. Na het uiteenvallen van het duo Yussef Kamaal bracht Dayes diverse singles uit, zowel onder zijn eigen naam als samenwerkingen met artiesten als Alfa Mist. Ook speelde hij onlangs met zijn eigen band op een uitverkocht Super-Sonic Jazz Festival in Paradiso en gaf hij een concert in Paradiso Noord als onderdeel van Dekmantel Festival.

Tom Misch
De jonge gitarist, singer-songwriter en producer Tom Misch maakt vrolijke, soulvolle pop gemixt met hiphop, jazz en elektronica. In slechts enkele jaren tijd is de vierentwintigjarige muzikant uitgegroeid tot een grote naam in de Londense scene. In 2015 bracht hij zijn eerste mixtapes 'Beat Tape 1' en 'Beat Tape 2' uit, opgevolgd door langspeler 'Geography' in 2018, waarop hij onder andere samenwerkt De La Soul, GoldLink en Loyle Carner. Ook verkocht hij datzelfde jaar 2 keer (!) de grote zaal van Paradiso uit en was hij te zien op het North Sea Jazz Festival.

Dit concert wordt georganiseerd door Paradiso, MOJO en Super-Sonic Jazz in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Tom Misch
  • Yussef Dayes

Tickets

De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Ticketmaster.

Er zijn diverse prijssoorten en rangen beschikbaar:

  • Rang 1 (staanplaatsen): €44,80
  • Rang 2 (zitplaatsen): €50,40 
  • Rang 3 (zitplaatsen): €39,20 
  • Rang 4 (zitplaatsen): €28,00 

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief servicekosten. Het is niet nodig om voor dit concert een Paradiso lidmaatschap aan te schaffen. Rolstoeltickets zijn verkrijgbaar via Koninklijk Theater Carré.

Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music

Tom Misch & Yussef Dayes

What Kinda Music

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Paradiso Programme

Programma